Græske kødspid med yoghurtsalat og thabouleh 02

Græske kødspid med yoghurtsalat og thabouleh 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kødspid:
750 g.hakket okse- eller lammekød
2 finthakkede løg
2 dl.hakket persille
1 tsk.salt
0.5 tsk.peber
0.5 spsk.groft knust spidskommen
1 tsk.stødt koriander
 
 Yoghurtsalat:
5 dl.yoghurt naturel
1 agurk
1 spsk.olivenolie
1 spsk.citronsaft
 salt
 peber
1 dl.finthakket frisk mynte
 
 Thabouleh (Bulgur-salat):
3 dl.bulgur
2 dl.hakket persille (glatbladet)
1 dl.hakket frisk mynte
4 velmodne tomater
1 citron saften af
1 bdt.forårsløg
3 spsk.olivenolie
 salt
 peber
1 tomat til pynt
1 romaine-salat
 
Opskrift:
Kødspid:
Alle ingredienserne æltes sammen, og farsen formes til runde boller. Kødbollerne sættes på spid, grilles på en olieret rist og serveres med yoghurtsalat og thabouleh.

Yoghurtsalat:
Hæl yoghurten i et kaffefilter og lad den dryppe fri for valle - det tager 1-2 timer. Skrab yoghurten over i en skål og rør den med olie, citronsaft, salt og peber efter smag. Riv agurken på råkostjernets grove side og tryk den helt fri for væde, før den blandes i yoghurten sammen med finthakket frisk mynte.

Thabouleh:
Kog bulguren i letsaltet vand i 10 min. Hæld vandet fra. Skær tomaterne i terninger og bland dem med bulgur, persille, mynte, fintsnittet forårsløg og olivenolie. Smag til med citronsaft, salt og peber. Læg de skyllede salatblade på et fad fra midten og ud, og anret salatblandingen i midten. Pynt med tomater skåret i både.





karakterer:
Opskriften er vist 10983 gange,
og udskrevet 348 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu