Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Græske kødspid med yoghurtsalat og thabouleh

Græske kødspid med yoghurtsalat og thabouleh, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :





Ingredienser:
 Kødspid:
750 g.hakket okse- eller lammekød
2 finthakkede løg
2 dl.hakket persille
1 tsk.salt
0.5 tsk.peber
0.5 spsk.groft knust spidskommen
1 tsk.stødt koriander
 
 Yoghurtsalat:
5 dl.yoghurt naturel
1 agurk
1 spsk.olivenolie
1 spsk.citronsaft
 salt
 peber
1 dl.finthakket frisk mynte
 
 Thabouleh (Bulgur-salat):
3 dl.bulgur
2 dl.hakket persille (glatbladet)
1 dl.hakket frisk mynte
4 velmodne tomater
1 citron saften af
1 bdt.forårsløg
3 spsk.olivenolie
 salt
 peber
1 tomat til pynt
1 romaine-salat
 


Opskrift:

Kødspid:
Alle ingredienserne æltes sammen, og farsen formes til runde boller. Kødbollerne sættes på spid, grilles på en olieret rist og serveres med yoghurtsalat og thabouleh.

Yoghurtsalat:
Hæl yoghurten i et kaffefilter og lad den dryppe fri for valle - det tager 1-2 timer. Skrab yoghurten over i en skål og rør den med olie, citronsaft, salt og peber efter smag. Riv agurken på råkostjernets grove side og tryk den helt fri for væde, før den blandes i yoghurten sammen med finthakket frisk mynte.

Thabouleh:
Kog bulguren i letsaltet vand i 10 min. Hæld vandet fra. Skær tomaterne i terninger og bland dem med bulgur, persille, mynte, fintsnittet forårsløg og olivenolie. Smag til med citronsaft, salt og peber. Læg de skyllede salatblade på et fad fra midten og ud, og anret salatblandingen i midten. Pynt med tomater skåret i både.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 9736 gange,
og udskrevet 266 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu