Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lammekølle med hvide bønner

Lammekølle med hvide bønner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
2.5 kg.lammekølle
 
 Bønner:
200 g.hvide bønner
7.5 dl.hønsebouillon
5 dl.piskefløde
4 stilkefrisk timian
 
 Lammesky:
 Ben og sener fra lammekølle
2 løg
4 gulerødder
3 porrer
0.5 knoldselleri
3 l.vand
 
 Ingefærsky:
50 g.ingefær
 evt. maizenamel
50 g.koldt smør
 
 Tilbehør:
250 g.friske svampe
0.25 bdt.persille
 
1 fedhvidløg
 smør/olie til stegning
 
300 g.årstidens grønsager (klargjorte)
 salt
 peber
 


Tilbehør:
med råstegte kartofler eller nye aspargeskartofler.
Opskrift:

Lammesky:
Ben og sener fra den afpudsede og istandgjorte kølle, brunes af sammen med grønsagerne. Vandet tilsættes og koges langsomt op under afskumning. Bouillonen koger ca. 2 timer, eller indtil halvdelen af vandet er fordampet. Bouillonen sigtes og smages til med salt og peber.

Kølle:
Lammekøllen deles i musklerne, (inderlår, yderlår, lårtunge, klump og fladsteg) eller De kan nøjes med at udbene køllen.

Kødet brunes af, krydres med salt og peber. Steges rosa i ovnen i ca. 10-12 min. (afhængig af kødstykke), ved 180 grader C. Er lammekøllen udbenet - er stegetiden ca. 1 ¼ time.

Bønner:
De hvide bønner udblødes i koldt vand (så det dækker) i ca. 12 timer. Koges herefter næsten møre i hønsebouillon (ca. 8-10 minutter). Tilsættes fløde og frisk timian og koges jævn.

Ingefærsky:
1 liter af den færdige lammebouillon smages til med revet ingefær, jævnes eventuel med en anelse maizenamel udrørt i lidt koldt vand og monteres til sidst med lidt koldt smør.

Tilbehør:
Svampene renses og steges af på en varm pande, sammen med lidt hakket hvidløg. Smørret tilsættes og der smages til med den hakkede persille, salt og peber.

Grønsager:
Grønsagerne (årstidens friske), blancheres og koges sprøde.

Anretning
Kødet trancheres (skæres i tynde skiver) og serveres på de hvide bønner. Ingefærskyen lægges rundt om de hvide bønner, og tallerkenen dekoreres med svampe og grønsager. Serveres f.eks. med råstegte kartofler eller nye aspargeskartofler.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 7392 gange,
og udskrevet 94 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu