Æbleis

Æbleis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kold DessertRet : Kold Dessert - Parfait

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Æbleis, billede 4 Æbleis, billede 1 Æbleis, billede 2 Æbleis, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Æbler, skrællet vægt 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Iscreme:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Æblemos:
Skær æblerne i grove stykker og kom den i en gryde under låg med vand og sukker. Kog langsomt op. Kog 10-12 minutter til de er møre. Blend æblerne eller purer dem gennem en sigte. Æblemosen stilles i køleskab til den er helt kold, gerne natten over.

Iscreme:
Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud og nulres i sukkeret.
Æggeblommer, sukker og kanel piskes hvidt og luftigt, ca. 5 minutter. Fløden piskes let stiv og vendes i æggemassen. Den kolde æblemos vendes i. Hældes på form og fryses.

Tips:

Vi har serveret med ristede mandelsplitter som topings.






karakterer:
Opskriften er vist 36294 gange,
og udskrevet 672 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13229 (3149 kcal)
KJ pr. Portion 13229 (3149 kcal)
Vægt ialt 1522 gram
Vægt pr. Portion 1522 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 868 KJ (206 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 14.0 gram
Kulhydrat 19.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu