Vanilleis
Hovedingrediens : Krydderurter - Vanille Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland fløde, æggeblommer og sukker i en gryde, og læg den flækkede vanillestang heri. Varm blandingen igennem under kraftig piskning, til cremen er tyk, den må ikke koge. Lad cremen køle af.
Pisk af og til i den. (Tag vanillen op). Smag cremen til med vanillesukker, hvis man ikke har brugt hel vanille. Frys cremen 4-5 timer. Tilsæt den piskede fløde under omrøring, når isen er halvt frosset. Lad isen fryse færdigt. Vend isen ud på et fad, eller skær den i skiver. Serveres med friske eller syltede bær og frugt. Eller med chokoladesauce eller fugtsauce. |
|
Opskriften er vist 81562 gange,
og udskrevet 2084 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (44 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-12-30 16:11:52 Man kunne også bruge halv mælk og halv fløde anonym - 2011-12-07 20:07:54 Prøv at erstatte de første 3 del fløde med sødmælk så bliver den 100 gange bedre. Med ren fløde kan den godt virke fed og "vammel" saby - 2011-07-08 21:21:36 det er den dårligste vaniljeis jeg nogensinde har smagt. den smagte kun af fløde. synes at det var spild af penge og tid. Drengekokken - 2010-12-25 12:23:29 Janni, vanille-flødeis skal smage af fløde og have en cremet konsistens med en behagelig men ikke alt for gennemtrængende smag af vanille. anonym - 2010-07-25 16:45:10 En flødeis skal vel smager af fløde eller?! nulle & lulle - 2010-07-03 11:04:00 tror godt vi vil lave den :D men Janni's kommentar gør os lidt usikker.. ? janni - 2005-01-01 01:01:01 det er den dårligste is jeg nogensinde har smagt - den smager jo af fløde(skum... det skal en vanille is altså ikke frankiboy - 2005-01-01 01:01:01 nammenam madelskeren - 2005-01-01 01:01:01 God vanillieis |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne