| |
|
Lammekølle a la boulangere
Lammekølle a la boulangere, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
1500 | g. | lammekølle 1500 g. lammekølle | | | Salt Salt | | | peber peber | 2000 | g. | små kartofler2000 g. små kartofler | 250 | g. | skalotteløg250 g. skalotteløg | 3 | fed | hvidløg3 fed hvidløg | 2 | bundt | persille2 bundt persille | 2 | kviste | frisk rosmarin2 kviste frisk rosmarin | 40 | g. | smør40 g. smør | 5 | dl. | lys kalvebouillon5 dl. lys kalvebouillon |
| |
Gnid lammekøllen med salt og peber.
Skræl kartoflerne og pil løgene.
Bland de knuste hvidløg med finthakkede krydderurter.
Læg kartofler og løg lagvis i et smurt fad skiftevis med krydderurteblandingen.
Drys også salt og peber mellem lagene.
Læg lammekøllen på kartoffelblandingen og fordel smørklatter over køllen.
Sæt fadet i en 200 grader C. alm. ovn og lad lammekøllen stege 45 minutter.
Vend den kom smørklatter på og steg endnu 45 minutter.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5
(8 stemmer)
Opskriften er vist 26508 gange, og udskrevet 607 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Per - 2012-04-03 15:55:23 Tiden er i underkanten, vi gav køllen 15 min ekstra og den var stadig rosa, 15 min på hver side ville være passende.
|
|