Chokolade/Rom gelato

Chokolade/Rom gelato, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Gelato

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Chokolade/Rom gelato, billede 4 Chokolade/Rom gelato, billede 1 Chokolade/Rom gelato, billede 2 Chokolade/Rom gelato, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Grundmasse:
3-4 æggeblommer
100 g.sukker
2 dl.sødmælk
0.75 dl.piskefløde
 
90 g.mørk chokolade
2 spsk.mørk rom
2 tsk.god kakao
 
Opskrift:
Æggeblommer piskes med sukker. Sødmælk piskefløde gives et opkog og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under grundig piskning; massen kommes tilbage i gryden under svag varme (eller bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet forsvinder.

Den afkøles i køleskab før den anvendes.

Mørk chokolade smeltes under vandbad, og 1/3 grundmasse emulgeres forsigtigt deri, hvorefter rommen tilsættes sammen med kakaooen.
Efter lidt tid tilsættes resten af grundmassen og isen køres som normalt.

Tips:

En italiensk gelato er en blød cremet sag, kompakt og slet ikke luftig, med en kraftig smag og en unik sej konsistens - den serveres ikke så kold som man ellers er vant til, så den skal derfor serveres i et ikke varme/kulde-ledende materiale (bæger, vaffel eller skåle der først har været i fryseren).





karakterer:
Opskriften er vist 23617 gange,
og udskrevet 385 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-03-02 11:25:28
den er rigtig lækker

  -   2012-01-18 14:24:54
Meget lækker gelato. Synes det er en stor portion til 2 personer, men det jo fint nok. Min mand og jeg var dog enige om at den smaget MEGET af chokolade, selvom jeg ikke havde tilsat kakao, måske fordi jeg havde brugt en god 70% chokolade. Rommen kunne vi derimod ikke smage - jeg ville heller ikke bruge mere end de angivne 2 spsk, da det jo også gerne skulle kunne fryse :-)

  -   2009-09-03 08:13:52
Jeg forstår ikke portioneringen. Jeg har lavet isen nøje efter opskriften og får så 500 gr is ud af det. Det rækker ikke til 6 personer i min verden. Gør jeg fejl?

  -   2008-02-03 18:06:05
er det bare det bedst mad nogen sinder jeg syns det er piss lækert jeg håber bare at det vil smager såer godt som det smagt for mig jeg håber at det smager ligsåer godt som det smager for mig at det smageer for alle folk