Elskovsbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Valentinesdag Oprindelsesland : Sverige Indsendt : Red : |
|
|
Gæren opøses i kærnemælken. Hvidtøl, olie, salt og 3/4 af melet blandes i. Først rugmel til dejen er som havregrød, derefter fortsættes med hvedemel. Lad dejen hæve tildækket i mindst 1 time. Ventetiden bruges evt. til elskov efter behag. Jo mere elskov, des bedre brød! Derefter æltes mere hvedemel i til passende fast konsistens, inden dejen formes til et stort brød. Brødet lægges i bagepapir på en plade mellem to omvendte bageforme (så bliver det ikke fladt). Lad brødet efterhæve tildækket i 20 min.
Pensles med olie og drysses med rugmel. Ovnen varmes op til 290 grader. Brødet sættes ind. Efter 10 min. skrues ned for varmen og brødet bages herefter i ca. 50 min. ved 200 grader til skorpen er næsten sort. |
|
Opskriften er vist 28807 gange,
og udskrevet 502 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (29 stemmer) |
|
Kommentarer mig - 2010-02-16 23:30:51 det er da bare almindeligt brød? er det ikke? Spørgeren! - 2005-01-01 01:01:01 Hvorfor "Elskovsbrød?" |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne