Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tjällknöl

Tjällknöl, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Elg - Elsdyr

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :





Ingredienser:
1 1/2 kg.benfri elgsteg (- eller godt oksekød så som højreb eller klump)
 
 Marinade:
4 dl.vand
2 dl.kinesisk soya
2 spsk.groft salt
2 tsk.stødt sort peber
1-2 fedhvidløg eller alm. løg
 


Opskrift:

Elgstegen (oksestegen) tages direkte ud af fryseren og lægges dybfrossen i oven ved 75-80 grader i 12 timer.

Marinade:
Marinaden tilberedes ved at de forskellige ingredienser blandes og hvidløget tilsættes (den kan enten presses eller skæres i skiver efter behag).

Efter de 12 timer tages kødet ud af ovnen og lægges i marinaden. Kød og marinade stilles i køleskabet i 4-6 timer. Kødet skal være dækket eller så skal det vendes med jævne mellemrum. Efter det, er kødet serveringsklart.

Kødet passer fantastisk god til alle former for kartoffelgratin og andre gratiner, samt til diverse former for kartoffelsalat m.m. Desuden er det en fantastisk ingrediens i biksemad. Derudover er det godt som pålæg.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (7 stemmer)

Opskriften er vist 17897 gange,
og udskrevet 359 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Rosa Pedersen  -  2009-09-20 08:47:55
Hej ville lige spørge om jeg har forstået opskriften rigtigt , kødet skal stege 12 timer ved 100 g derefter marineres 6 timer i køleskab , skal kødet serveres køldt????


Olga  -  0000-00-00 00:00:00
Vi bruger culotte, det er suverænt


per kauffmann  -  0000-00-00 00:00:00
vi har prøvet med både elg og dådyrkølle til gratinerede kartofler, begge gange med stor succes.