Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Hvidløgsbrød I

Hvidløgsbrød I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks

Hovedingrediens : Rodfrugter

HvidløgUkendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
50 g.gær
5 dl.vand
0.5 dl.madolie
1.5 tsk.salt
1 spsk.Persille
2 tsk.Hvidløg, fint hakket
750 g.hvedemel
 
 Pensling:
1 æg
 
 


Opskrift:

Varm vandet til det er 37ºC og opløs gæren i vandet. Tilsæt olie, salt, krydderier og mel. Ælt dejen til den er smidig. Lad dejen hæve i ca. 40 minutter.

Tag dejen op og slå luften ud af den. Del den i 4 dele. Form hver del, så den er dobbelt så lang som bagepladen. Fold hvert stykke på midten og sno det rundt. Læg hvidløgsbrødene på en smurt bageplade eller på bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.

Sæt ovnen på 200ºC og pensel brødene med sammenpisket æg. Bag hvidløgsbrødene på næstnederste ribbe i ca. 25 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (71 stemmer)

Opskriften er vist 73383 gange,
og udskrevet 1432 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2012-09-08 16:37:00
Synes at det er en lidt for stor potion at lave, da det rækker til 4 franskbrød. Jeg gjorde det, at jeg halverede den men puttede lige så meget hvidløg i som i opskriften til 4. Det gav en skarpere og friskere smag af hvidløg, som både mig og min familie havde glæde af og varmt anbefaler :-)


Sine p  -  2012-09-08 14:36:16
Synes godt at brødet kunne bruge lidt honning og måske en smule timian eller romasrin :). Og jeg vil ikke mene at de er for være for en 12-årig, for man skal jo bare kaste sig ud i tingene :-). Det smager rigtig godt med græskar kerner drysset på og sammen med kartoffler, svenske kødboller og bagte tormater :-)


Mette  -  2012-06-26 18:59:39
Supergodt brød^^ Jeg er enig med Michael i at der sagtens kan komme mange flere krydderier i, men det kan man jo gøre som man synes. Tip: Bank persille i en morter og tilsæt finthakket/knust hvidløg, salt og olie (evt lidt citron). Bland godt og lad trække før det tilsættes vandet. Fortsæt normalt. Dette fremhæver hvidløgs- og persillesmagen mere:)


fouzia  -  2012-02-26 17:20:12
lækkert og nemt, børn er meget glade for den


Nimet  -  2011-04-10 17:58:01
Lækkert! :-)


  -  2011-02-16 16:47:45
er de for besvælige at lave ´for en pige på 12 år??


Panja  -  2010-09-16 19:43:47
Jeg synes de lyder gode - men vil lige høre om de kan fryses?


  -  2010-03-14 10:52:14
skide godt og nemt brød !


Michael  -  2009-11-14 21:23:55
Jeg synes de er lidt kedelige. Efter min mening skal der mere salt, hvidløg og persille i.


T  -  0000-00-00 00:00:00
Godt brød, nemt at lave