Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grillet kalv og kål med citronsauce

Grillet kalv og kål med citronsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 kg.kalvebryst med ben
1 stort eller 2 mindre spidskål delt i 6-8 både
1/2 citron
 Peberkorn
 korianderfrø
 løg
 gulerod
 friske krydderurter (fx persille, løvstikke, estragon)
3 spsk.pesto
2 tsk.olivenolie
1 dl.creme fraiche 18%
1 spsk.majsstivelse
 
 
 


Tilbehør:
kogte nye kartofler
Opskrift:

Bring en stor gryde vand i kog. Salt vandet let når det koger og blancher kålbådene heri 2 min. Kom dem straks i koldt vand og lad dem derefter dryppe af. Bring på ny en gryde vand i kog med så meget vand at det kan dække kalvekødet. Kom kødet i sammen med ca. 1 spsk salt, peberkorn, korianderfrø, urter og skallen af den halve citron. Lad kødet koge for svag varme til det er helt mørt. Tag kødet op og lad det trække 20 min. Si suppen og kog den ind for kraftig varme, så smagen fortættes. Tænd ovnens eller havens grill. Skær kødet i skiver og vend det i pestoen. Pensl kålen med olivenolie. Grill kød og kål til det er gennemvarmt og har taget lidt farve. Rør creme fraiche med majsstivelse og saft af 1/2 citron. Kom det i en lille gryde og rør det med lidt af den varme suppe. Tilsæt så i alt ca. 1/2 l suppe. Bring saucen i kog og lad den koge 2 min. under omrøring. Smag til med salt og peber og server til grillet kød og kål med en stor skål nye kartofler.

Tips:

Kog gerne den dobbelte mængde kalvekød og lav en frikassé den første dag og server grillet kød og kål på 2. dagen. Pestoen kan man med fordel lave selv, hvis man har krydderurter i haven: 1 skive lyst brød uden skorpe 4-6 fed hvidløg Ca. 1 dl tætpakkede blade af bredbladet persille, basilikum eller fx løvstikke 3 spsk olivenolie Udblød brødet i koldt vand 10-15 min. Bring hvidløgene i kog i ca. 1 l vand. Lad dem koge ca. 30 sek. og tag dem op. Kom det hele i en blender og kør til en glat puré. Opbevar pestoen i en glas i køleskabet. Den holder sig fint en uges tid.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 10669 gange,
og udskrevet 169 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu