Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jerk

Jerk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Krydderurter - Diverse krydderurter

Oprindelsesland : Caribien

CaribienIndsendt :





Ingredienser:
1 spsk.sort peber
1 spsk.allehånde
1 spsk.korianderfrø
1 spsk.salt
2 tsk.tørret timian
1 tsk.tørret salvie
1/2 tsk.muskatnød
1 finthakket løg
2 fedfinthakket hvidløg
1 frisk fintsnittet stærk chili (fx habanero)
 Saft af 1/2 citron
 


Opskrift:

Stød peber, allehånde og koriander i en morter – det må ikke blive alt for fint. Bland med de øvrige ingredienser

Tips:

Jerk er en caribisk krydderiblanding, der oprindelig blev brugt til at gnide kød med for at gøre det mørt og for at konservere det. I dag er der opstået en kulinarisk trend i Caribien omkring jerk, så det bruges til alle typer kød, fisk og fjerkræ, i salsaer, som krydderi i gryderetter og som panering på løgringe og kartoffelbåde der frituresteges. Her bliver krydderblandingen lavet med friske løg og citronsaft og dels gnubbet ind i svinekoteletter og dels brugt som krydderi i en pæredansk salsa.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (6 stemmer)

Opskriften er vist 19492 gange,
og udskrevet 316 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Conny  -  2011-02-04 20:11:26
Så på 3puls, at en kok brugte en ribbensteg, hvor sværen var skåret lidt ned i kødet og med jerk masseret ind. Den fik vi idag, og var simpelthen en fantastisk oplevelse. Ribbenstegen skal stege v/160 gr. i ca 1,3/4 time, og derefter grilles i ovnen. Med salt kartofter (kogte kartofler m/lidt olie og grovsalt - i ovnen ca. 30 minutter), var det næsten en goumet middag.


  -  2010-10-10 15:30:35
Har lige lavet det og brugt det på kylling det giver en framragne smag kan kun anbefales.