Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Vietnamesisk æblesalat med spyd af grillet kalkun

Vietnamesisk æblesalat med spyd af grillet kalkun, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunfilet

Oprindelsesland : Vietnam

VietnamIndsendt :



Ingredienser:
400 g.kalkunfilet
2 spsk.olie
2 spsk.sojasauce
2 tsk.fiskesauce
2 tsk.sukker
 
 Krydret æblesalat
2 1/2 dl.eddike
3 stænglercitrongræs fintsnittet
4 spsk.sukker
 Saft af 2 lime
2 spsk.fintsnittet frisk chili
 
4-6 sprøde syrlige æbler som f.eks. Filippa eller Aroma, skåret i fine både
2 revne gulerødder
100 g.bønnespirer
2 spsk.frisk snittet mynte
2 spsk.frisk snittet koriander
2 spsk.frisk snittet basilikum
 
Opskrift:
Kalkunspyd:
Skær kalkunfileten i lange flade strimler (ca. 1 cm x 3 cm x 20 cm) og sæt dem på træspyd. Bland olie, soja, sukker og fiskesauce og vend kalkunspydene i denne marinade. Lad dem trække 1 times tid på køkkenbordet eller lidt længere tid i køleskabet.

Kort før servering grilles spydene på udendørsgrillen ca. 2 min. på hver side. Server med æblesalaten og ris eller brød.

Æblesalat:
Bring eddiken i kog med sukker og citrongræs, lad det koge ned til det halve, ca. 20 min. Si marinaden, tilsæt limesaft og chili og smag til med salt og peber. Lad marinaden køle helt af, før den skal bruges.

Bland æbler, gulerødder, bønnespirer og krydderurter med marinaden kort før den skal serveres.

Tips:

Læg evt. træspydene i vand 1/2 time før kødet sættes på, så brænder de ikke på grillen. - Kalkunspydene kan også grilles under ovnens grill. Det tager lidt længere tid.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 11343 gange,
og udskrevet 290 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu