Kyllingespyd med peberfrugtcoulis

Kyllingespyd med peberfrugtcoulis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingeoverlår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.rent kyllingekød med skind fra overlår
 
2 spsk.bøgesavsmuld
8 jomfruhummerhaler
2 friskkogte artiskokbunde i kvarte
4 stilkebladselleri i grove stykker
12 cherrytomater
1 spsk.olivenolie
8 lange kviste rosmarin – kun med nåle i toppen
 
 Sauce:
2 røde peberfrugter i tern
0.5 hakket rød chili
4 soltørrede tomater i tern
0.5 dl.olivenolie
2 dl.hønsebouillon
 
Opskrift:
Salt kyllingekødet let og lad det trække 1/2 time. Læg savsmuldet i bunden af en støbejernsgryde og tænd for høj varme. Læg halvdelen af kyllingekødet i en si eller dampindsats og placer den over den rygende savsmuld. Læg låg på og ryg 5-6 min. Tag kødet op og skær både det røgede og det ferske kyllingekød i mundrettestykker. Bræk skjoldet af jomfruhummerhalerne. Blancher bladsellerien i letsaltet vand 2 min. Sæt kyllingestykker og jomfruhummerhaler på rosmarinkvistene skiftevis med artiskokbunde, cherrytomater og bladselleristykker. Pensl med olie og krydr med salt og peber. Grill spydene på udendørsgrillen eller grill dem i ovnen ca. 3 min. på hver side. Server pebersauce og brød til.

Pebersauce:
Sauter peberfrugter, chili og soltørret tomat i olie under omrøring 5 min., tilsæt bouillon og kog 10 min. Purer i blender og smag til med salt og peber.

Tips:

Friskkogte artiskokbunde: Køb de store franske artiskokker. Skær med en stor kokkekniv alle bladene af ca. 3 cm fra bunden. Fjern pelsen med en ske. Bræk stilken af og skær det nederste af bladene omkring bunden væk. Man behøver ikke at skære bladene helt væk, men kan nøjes med at skære det yderste mørke af bladene. Læg straks bundene i vand med lidt citron.

Bring ca. 1 l letsaltet vand i kog og forkog bundene 10 min. Tag dem op og lad dem køle af. Smag på kogevandet. Har det en fin mild smag af artiskok kan det bruges til suppe eller koges lidt ind og bruges i stedet for bouillon til pebersaucen.

I stedet for hummerhaler kan man bruge krebsehaler eller store rejer. Kan man ikke få lange rosmarinstilke, kan man bruge træspyd, der har ligget en halv time i vand.

karakterer:
Opskriften er vist 13820 gange,
og udskrevet 189 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu