spidskål i store tern1 lille spidskål i store tern
400
g.
frisk tun i store tern400 g. frisk tun i store tern
1
dl.
Hoissonsauce 1 dl. Hoissonsauce
Opskrift:
Hvis spyddene er af træ, skal de trække i vand i 1/2 time, for at de ikke skal brænde, når de bliver grillet. Skræl ananassen og halver den. Skær den hårde kerne i midten ud og skær ananassen i store tern.
Sæt spidskål, tun og ananas skriftevis på spyddene. Pensl med Hoissonsauce og læg spyddene på et fad. De må gerne trække 1/2 time eller mere, inden de lægges på grillen. Grill dem 2-3 min. på hver side og server fx med Orientalsk spidskålssalat
Tips:
Hoissonsauce er en asiatisk tyktflydende sauce, som er bedst kendt fra Pekingand - hvor den bruges til at glacere anden. Den er lavet på basis af soyasauce, hvidløg, chili og andre krydderier. Den er på en gang sur, sød og salt. Den er velegnet som grillmarinade til kraftigt smagende fisk og kød og til grønsager. Hoissonsauce kan fås i butikker med asiatiske fødevarer og i de mest velassorterede supermarkeder.
Kan man ikke finde hoissonsauce, kan man selv lave en lidt tyk marinade, der godt nok ikke minder om hoissonsauce, men som giver spydende det asiatiske islæt: Bland 2 spsk soyasauce, 2 spsk flydende honning, 2 spsk sherry og 2 spsk smeltet smør med 2 fed finthakkede hvidløg og 2 spsk finthakket ingefær.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 10915 gange, og udskrevet 185 gange.
Kommentarer
- 0000-00-00 00:00:00 Hoisin sauce er en relativt tyk og lidt sød soyabaseret sauce. Det kan købes færdigt i de fleste asiatiske forretninger.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider