Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Vinterlam med rosenkål

Vinterlam med rosenkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
500 g.lammesmåkød f.eks. hals eller bov)
10 g.smør eller margarine
3 spsk.hvedemel
2.5 dl.hvidvin eller bouillon
2 kvistetimian eller 1 tsk tørret
1 laurbærblad
2-3 fedhvidløg
2 dl.vand
2 løg (ca. 200 g)
3 gulerødder (ca. 300 g)
400 g.rosenkål
 evt. 1 knivspids chilipasta
 salt
 peber
 


Tilbehør:
Kartofler eller ris
Opskrift:

Varm smørret eller margarinen op i en gryde, og vend kødet heri. Drys melet over, og svits under omrøring, til kødet har skiftet farve, ca. 2 min.

Tilsæt hvidvin eller bouillon, vand, hakket hvidløg og krydderurter, og lad retten småsimre med låg til kødet er mørt, ca. 45 min.

Mens kødet koger, gøres grøntsagerne i stand. Løgene pilles og skæres i tynde både, og gulerødderne skrælles og skæres i tynde skiver. Rosenkålene skylles og det nederste af stokken og evt. visne blade skæres af.

Læg grøntsagerne i retten, og lad herefter retten koge 12-15 min. mere.

Tilsæt evt. chilipasta, og smag til med salt og peber.

Tips:

Retten kan også laves med kalvesmåkød. I stedet for løg og rosenkål kan man bruge porrer og ærter, som i en klassisk frikassé







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 5463 gange,
og udskrevet 123 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu