Vinterlam med rosenkål

Vinterlam med rosenkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.lammesmåkød f.eks. hals eller bov)
10 g.smør eller margarine
3 spsk.hvedemel
2.5 dl.hvidvin eller bouillon
2 kvistetimian eller 1 tsk tørret
1 laurbærblad
2-3 fedhvidløg
2 dl.vand
2 løg (ca. 200 g)
3 gulerødder (ca. 300 g)
400 g.rosenkål
 evt. 1 knivspids chilipasta
 salt
 peber
 
Opskrift:
Varm smørret eller margarinen op i en gryde, og vend kødet heri. Drys melet over, og svits under omrøring, til kødet har skiftet farve, ca. 2 min.

Tilsæt hvidvin eller bouillon, vand, hakket hvidløg og krydderurter, og lad retten småsimre med låg til kødet er mørt, ca. 45 min.

Mens kødet koger, gøres grøntsagerne i stand. Løgene pilles og skæres i tynde både, og gulerødderne skrælles og skæres i tynde skiver. Rosenkålene skylles og det nederste af stokken og evt. visne blade skæres af.

Læg grøntsagerne i retten, og lad herefter retten koge 12-15 min. mere.

Tilsæt evt. chilipasta, og smag til med salt og peber.

Serveres med Kartofler eller ris.

Tips:

Retten kan også laves med kalvesmåkød. I stedet for løg og rosenkål kan man bruge porrer og ærter, som i en klassisk frikassé





karakterer:
Opskriften er vist 6701 gange,
og udskrevet 199 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu