Grillstegte ål med kold kartoffelsalat

Grillstegte ål med kold kartoffelsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
600 g.ål
2 spsk.olivenolie
1 fedhvidløg, knust
1 kvisttimian
12 bladeSalvie, frisk
1 spsk.hvidvinseddike
 salt
 peber
 
 kartoffelsalat:
750 g.små kogte kartofler
1 rødløg i smalle både
1 bdt.radiser
½ agurk
1 spsk.frisk timian
2 spsk.klippet purløg
0.75 dl.olivenolie
¼ dl.hvidvinseddike
 salt
 peber
2 spsk.klippet karse
 
 
Opskrift:
Skær ålene i stykker på ca. 8 cm. og læg dem i en marinade bestående af olivenolie, hvidløg, timian, salvie og hvidvinseddike i mindst 1 time i køleskabet.

Skær radiserne i kvarte, halver agurken, fjern kernerne og skær den i skiver. Bland kartofler, rødløg, radiser, agurk, timian og purløg. Pisk olivenolie og hvidvinseddike godt sammen og smag til med salt og peber. Kom dressingen hen over salaten og lad den trække ca. 1 time i køleskab. Pynt med karse lige inden servering.

Grill ålene på havegrillen eller steg dem på en grillpande ved god varme ca. 7 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Server ålene sammen med kartoffelsalaten, brød og citron.


karakterer:
Opskriften er vist 24791 gange,
og udskrevet 561 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

John Skatka  -  2009-05-09 10:49:42
Hvorlænge på en kuglegrill?

  -  2008-11-06 23:21:55
jeg kan godt li' stuvede kartofler til ål.... men denher kartoffelsalat var en rigtig god 'følgesvend' til en gang ' langfisk '