Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Velduftende lammegryde

Velduftende lammegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 lammebov el. lign
 olivenolie
 peber
4 fedhvidløg
2 løg
3 peberfrugter (helst røde eller gule)
2 dåsertomat
2 laurbærblade
3 tsk.tørret timian, eller en stak friske stilke
2 dl.bouillon, lamme- eller grøntsags-
3/4 fl.tør hvidvin
 salt
5 gulerødder i tern
 


Opskrift:

Skær fedtet af kødet og skær kødet fra benet. Gem benet.

Kødet skæres i passende stykker, ca. 4x4 cm. Stykkerne (også benet) brunes omhyggeligt i olivenolie, gerne af flere omgange. Kødet tages op og peber kværnes over.

Hakket løg og hvidløg klares i en ny smule olivenolie, derefter svitses peberfrugterne, som er skåret i tern, med. Resten af ingredienserne tilsættes, dog ikke gulerødderne.

Kødet og benet lægges atter ned i gryden og det småsimrer ca. 1 1/2 time. Kødet tages op af saucen, laurbærbladene fiskes fra, og saucen blendes og hældes atter i gryden sammen med kødet.

Til sidst tilsættes gulerødderne og retten koger færdig i et lille kvarter.

Retten serveres med godt, langtidshævet brød, eller hvis man vil have det til at strække lidt længere, med ris. Servér evt. også salat til, men på en tallerken for sig selv







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (4 stemmer)

Opskriften er vist 5723 gange,
og udskrevet 150 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Claus Rister  -  0000-00-00 00:00:00
Pas på med gulerøderne, de må gerne få noget mere tid