Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grillede shortribs med grovfritter og æblesalat

Grillede shortribs med grovfritter og æblesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Oksekød - Okse Short Ribs

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :

Grillede shortribs med grovfritter og æblesalat, billede 4 Grillede shortribs med grovfritter og æblesalat, billede 1 Grillede shortribs med grovfritter og æblesalat, billede 2 Grillede shortribs med grovfritter og æblesalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Shortribs:
1500 g.shortribs, afpudset for fedt
2 dl.barbecuedressing
 
 Tilbehør:
8 grønne peberfrugter
50 g.mørk chokolade (gerne 60%)
80 g.flødeost
2 skiverdaggammelt franskbrød
 salt
 peber
 
 Salat:
2 grønne æbler
1 dl.drænet yoghurt
2 spsk.akaciehonning
2 spsk.lyse rosiner
½ citron, saften fra den
 
 Grovfritter:
4 storebagekartofler
 lidt olie
 salt
 peber
 


Opskrift:

Shortribs:
Lav først barbecuedressing.

Kog dernæst kødet i ca. 1 time i vand med lidt salt. Kom kødet over i en grov si, så vandet kan dryppe fra og lad det hvile der ca. 15 minutter

Læg de afdryppede shortribs på grillen ved middelvarme og lad dem grille i ca. 20 minutter. De sidste 5 minutter pensles de med barbecuedressingen og krydres med salt og peber.

Tilbehør:
Peberfrugterne halveres, og kernerne skrabes ud. Skorperne skæres af franskbrødet, og skiverne nulres til krummer, som blandes med flødeosten, hakket chokolade samt salt og peber.

Massen fyldes i de halverede peberfrugter, og de grilles, til de er møre, i ca. 15 - 20 minutter.

Æblesalat:
Bland yoghurten med akaciehonning og rosinerne i en skål.

Skræl æblerne og skær dem i store tern, som vendes i citronsaften.

Kom æblestykkerne ned i yo- ghurtblandingen og rør rundt.

Grovfritter:
Vask kartoflerne og skær dem i både ca. 2 cm tykke.

Pensl dem med olie og grill dem, til de er gyldne - ca. 15 minutter. Kan evt. foretages i ovn i 15 minutter ved 180 grader og derefter lige grilles et par minutter.

Stegen skal først pensles med barbecuen lige før den er færdigstegt - ellers vil sukkeret i barbecuen brænde og kødet blive sort.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 29095 gange,
og udskrevet 435 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Gurli  -  2010-05-08 10:10:56
Kom et låg på så bliver de også møre i toppen...


Per  -  2009-06-20 12:02:58
Peberfrugterne ved jeg ikke helt hvad jeg skal synes om, det lyer af rigtig meget med 2 peberfrugter pr. person, så vi nøjedes med 2 peberfrugter ialt, og her blev peberfrugterne helt fyldte. De blev desværre ikke helt møre for oven da det jo ikke kan lade sig gøre at vende dem.