Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grill-krebinetter med grønærtesmør og mormorsalat

Grill-krebinetter med grønærtesmør og mormorsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Kalvekød - Hakket kalvekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :





Ingredienser:
700 g.hakket kalvekød (8 - 10% fedtindhold)
 
 Smør:
200 g.grønne ærter
80 g.blødt smør
½ citron, saften fra den
 salt
 peber
 
 Mormor Salat:
½ citron, saften fra den (eller eddike)
2 spsk.sukker
1 dl.fløde 13%
1 salathoved (evt. hjertebladssalat)
 ærter fra 20 hele ærtebælge (eller 100 g grønne ærter)
 
 Agurke Salat:
1 agurk
1 dl.lagereddike
1 dl.vand
4 spsk.sukker
1 løg
1 laurbærblad
1 spsk.salt
 groftkværnet peber
 
1 kg.nye kartofler
 


Opskrift:

Grill krebinetter:
Del det hakkede kalvekød i 4 lige store dele, ælt kødet med hænderne og form 4 krebinetter. Læg dem på en tallerken og dæk dem med husholdningsfilm. Stil tallerkenen køligt, til grillen og det øvrige tilbehør er klar.

Pensl den varme grillrist med lidt olie og læg krebinetterne på. Grill dem små 4 - 5 minutter på hver side alt efter tykkelse, krydr med salt og peber. Grillkrebinetter er bedst rosastegte - ellers bliver kødet nemt for tørt.

Så er krebinetterne færdige, og alt er klart til servering.

Grønærtesmør:
Kom ærter, smør og citronsaft i en blender og blend det til en glat masse. Smag til med salt og pe-ber. Læg blandingen ud på et stykke bagepapir. Form blandingen til en pølse og fold (rul) papiret stramt om - sno enderne på pakken så den ligner en nytårsknallert. Læg pakken i køleskabet indtil servering.

Mormorsalat:
Rør citronsaft, sukker og fløde 13% godt sammen i en skål til dressingen. Vask salaten og riv den i grove stykker. Bælg ærterne og kom dem og salaten i en anden skål og hæld dressingen over ved servering.

Agurkesalat:
Skær agurken i tynde skiver på et rivejern. Læg dem på en stor tallerken og drys med groft salt.

I en lille gryde koges eddike, sukker, laurbærblad og groftkværnet peber sammen. Løget skræl-les, skæres i små tern og koges med. Efter et par minutter hældes blandingen over i en skål, og vandet hældes ved. Rør rundt og kom så agurkeskiverne i. Serveres afkølet.

Nye kartofler Skrub kartoflerne godt og kog dem i 15 - 20 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 21000 gange,
og udskrevet 613 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu