Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grillspid med kyllingekød og satay sauce

Grillspid med kyllingekød og satay sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 7 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :


Grillspid med kyllingekød og satay sauce, billede 4 Grillspid med kyllingekød og satay sauce, billede 1 Grillspid med kyllingekød og satay sauce, billede 2 Grillspid med kyllingekød og satay sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.kyllingefilet uden skind
 
 Marinade:
1 tsk.stødt koriander
2 fedhvidløg
1 mellemstortløg
1 tsk.karry
1 tsk.stødt spidskommen
1 tsk.stødt ingefær
1 tsk.salt
2 spsk.sukker
3/4 dl.olie
 
 Sauce:
200 g.saltede peanuts
4 tørrede chilipebre
½ dl.citronsaft
2 fedhvidløg
4 spsk.brun farin
2 småløg
1 tsk.salt
1 rød peberfrugt
2 bouillonterninger
1 dl.olie
3 dl.vand
 
Opskrift:
Skær kødet i ca. 3 x 4 cm. stykker.

Marinade:
Findel hvidløget i en morter sammen med grofthakkede løg og bland med spidskommen, karry, ingefær og salt. Blandingen stødes til en pasta og røres i olien lidt efter lidt. Kom kødet i og lad det marinere i 1-2 timer eller længere i køleskabet.

Sæt kødet sammen på små spid (bambusspid) og steg dem på grillen, vendes en gang. Kødet lægges så tæt på grillen, som det kan uden at brænde, og steges 2-3 min. på hver side.


Saucen laves således: Læg de tørrede chilipebre i blød i lunkent vand i ca. 30 min. Blend dem derefter sammen med hvidløg, løg, jordnødder og peberfrugt. Varm olien på en pande, kom nøddemassen i og rist den 5 min. under omrøring. Rør citronsaft, sukker, salt samt bouillonterninger (opløst i vandet) i og smag til. Saucen skal være stærk og "brændende" i smagen.

Serveres varm til det grillstegte kød sammen med kogte ris.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (162 stemmer)

Opskriften er vist 62393 gange,
og udskrevet 1516 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2016-10-30 11:15:11
Jeg har fået retten mange gange i Thailand, og herhjemme har jeg brugt pulver fra Thaishops, men denne opskrift er fantastisk og vækker minder fra thailand :-) taaaaak 👍

CD  -  2013-03-19 16:02:32
Hvor finder man tørrede chilipebre ? De havde dem ikke i Føtex. Ligger de under krydderier eller i grøntafdelingen ? Har kun chiliflager på lager

  -  2012-06-19 09:48:42
sovsen er også rigtig god kold, så den er oplagt til en picnic kurv med kolde spyd og brød.

Mig  -  2011-10-03 12:57:20
Fantastisk ret!! Vi laver den ofte - dog bare ved at stege kyllingespydene i ovnen. Mums!!!

Rasmus  -  2011-08-07 17:31:32
Fænomenal ret. Smagte helt fantastisk sammen med en god gang butterchicken, Raita og hjemmebagte Naan brød :)

maja  -  2007-03-13 09:13:39
-det lyder rigtig lækkert

Karin Majland  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan fint også bruge kalkunekød til spydene. Desuden er det lækkert med indiske fladbrød til at dyppe i sovsen.