Grilleret slethvar med basilikum pesto

Grilleret slethvar med basilikum pesto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Slettehvar

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.Slethvar, udskåret - pighvar kan også bruges
 Olivenolie
 Salt
 peber
 Lidt salt
150 g.Parmaskinke - eller andet røget skinke
1 Bundtbasilikum
50 g.Pinjekerner
50 g.Reven parmesanost
0.75 dl.Olivenolie
2 Fedhvidløg
 
Opskrift:
Fisken der skal grilleres, marineres først i en blanding af olivenolie, salt, peber og hakkede friske krydderurter i ca. 30 min. Herefter brunes fisken på en grill (grillpande, havegrill eller lignende) kan evt. steges færdig i ovnen. Grilleret fisk bliver oftest bedst, hvis den tilberedes både med skind og ben (det giver mere smag i fisken). Det er dog ingen betingelse.

Pesto:
Basilikum, pinjekerner, hvidløg og parmesanost stødes i en morter eller køres til pur‚ på en blender, herefter tilsættes olivenolien. Smages til med salt.

Anretning:
Tallerkenen stryges med et fint lag pesto, herpå midten lægges den grillerede slethvar på en top af tørristen parmaskinke skåret i fine strimler. Garneres med det rene kød af tomater uden skind og kerner. Hertil kan serveres pasta eller rissalat.





karakterer:
Opskriften er vist 12583 gange,
og udskrevet 363 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Grilles/steges-- hvor længe??