Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fyldt svinemørbrad og kartofler i fad

Fyldt svinemørbrad og kartofler i fad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fyldt svinemørbrad og kartofler i fad, billede 4 Fyldt svinemørbrad og kartofler i fad, billede 1 Fyldt svinemørbrad og kartofler i fad, billede 2 Fyldt svinemørbrad og kartofler i fad, billede 3
Fotograf: Jytte  

Ingredienser:
500 gram Svinemørbrad, afpudset
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
25 gram Soltørrede tomater i olie 1 soltørret tomat vejer ca. 10 gram.
50 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
750 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.25 tsk. Muskat
1.5 tsk. Oregano, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 dl. Skummetmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem i et ovnfast fad. Drys mel (brug en lille sigte) og krydderier mellem lagene og hæld til sidst mælken over kartoflerne. Pres kartoflerne let med bagsiden af en ske, sådan at væden når op til det øverste lag af kartoffelskiverne.

Sæt fadet i en kold ovn og tænd på 160 grader C. alm. ovn. Kartoflerne skal stå i ovnen i ca. 1½ time.

Afpuds mørbraden for sener og bimørbrad - gem bimørbrad. Skær en ca. 3 cm. dyb revne på langs i mørbraden.
Fyld den med tomater, salt og peber. Fjern senen på bimørbraden, hak den groft, og bland den med fyldet.

Læg mørbraden på sammenføjningen i et lille fad, pak baconskiverne tæt omkring den og stil fadet i ovnen ved siden af kartoflerne, når de har stegt ca. 40 minutter. Efter ca. 35 minutter er mørbraden stegt.

Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen i kødet være 70 grader C.
Hvis mørbraden er for bleg, grilles den et par minutter.

Sluk ovnen og tag kødet ud. Dæk det med stanniol og lad det hvile ca. 15 minutter.

Lad kartoflerne stå i den slukkede ovn imens. Skær kødet i tynde skiver på skrå ved servering.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (75 stemmer)

Opskriften er vist 282948 gange,
og udskrevet 9294 gange.


Energi:
KJ total 6802 (1619 kcal)
KJ pr. Pers. 1700 (404 kcal)
Vægt ialt 1647 gram
Vægt pr. Pers. 411 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 412 KJ (98 kcal)
Protein 8.6 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 10.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

madelskeren  -  2013-01-12 20:53:39
Super god ret, mørbraden kan have godt af mere varme frem for at det er nødvendigt med grill tilsidst.


Kirse  -  2007-04-26 07:30:23
Det er vel heller ikke meningen at det er mælken, der skal jævne, stivelsen i kartoflerne burde være nok. Jeg bruger selv en god boullion når jeg skal lave kartofler i ovnen, det jævner fint uden mælk eller mel...


Inger & Nils  -  0000-00-00 00:00:00
Det med skummetmælk er ikke særlig smart, det jævner ikke.


Gitte  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv med pesto og brun mørbraden af inden fyldet puttes i og bacon'en udenom. Mht kartofler, så pas på med melen, det bliver noget mærkeligt opbagt noget - brug evt sojafløde i stedet for mel og mælk.


Vinni  -  0000-00-00 00:00:00
Brug kalkunbacon i stedet for, det er mere fedtfattigt


  -  0000-00-00 00:00:00
prøv med kalkun