Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Græske Grill-spyd med Tzatiki

Græske Grill-spyd med Tzatiki, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Hakket oksekød - OksefarsOprindelsesland : Grækenland - Græsk - Græske

Grækenland - Græsk - GræskeIndsendt :


Græske Grill-spyd med Tzatiki, billede 4 Græske Grill-spyd med Tzatiki, billede 1 Græske Grill-spyd med Tzatiki, billede 2 Græske Grill-spyd med Tzatiki, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.magert hakket oksekød
250 g. hakket flæskekød
1 æg
1 spsk.olivenolie
1 tsk.salt
4 spsk.revet parmesan
1-2 fedpresset hvidløg
1 spsk.hakket persille
1 tsk.tørret basilikum
1/2 tsk.revet citronskal
 
 pensling:
2 spsk.olivenolie
2 spsk.soyasauce
 groftkværnet peber
 
 Tilbehør:
2 bægregræsk yoghurt
2-3 agurker
3-4 fedpresset hvidløg
 salt
 citronpeber
 
 


Opskrift:

Kødet røres med alle ingredienserne, hviler ca. en halv time. Form farsen til lidt aflange kødboller, stik dem på flade kebabspyd (fx Weber) eller våde bambusspyd, ca. 4 kødboller på hvert spyd.

Dup grillristen med et stykkke olievædet køkkenrulle holdt med en tang. Spyddene med kødboller pensles med olie/soyablandingen og grilles over direkte varme i 8-10 minutter. De vendes og pensles med jævne mellemrum.

Tzatziki:
Skræl agurkerne. Skær dem på langs og tag kernerne ud. Riv dem på den grove side af rivejernet. Drys de revne agurker med groft salt og pak i et rent viskestykke. Lad dem ligge i ca. 15 minutter, så saltet trækker vandet ud af agurkerne. Kom agurkerne i en sigte og skyl saltet af. Tør igen i et rent viskestykke. Ja, det er lidt besværligt, men det hele værd. Vend så de revne og tørrede agurker i yoghurten - og stil koldt, til du skal spise. Server evt. hjemmelavede pommes frites til.

Tips:

De første gange, du vender spyddene, bør du gøre det med en grillspatel, så du undgår at trække spyddene ud igennem farsen, før den "stivner".




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (16 stemmer)

Opskriften er vist 78095 gange,
og udskrevet 2105 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jytte  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv at komme 2 træspyd i hver kødbolle, så falder de ikke. De smager rigtig godt.


Erik  -  0000-00-00 00:00:00
Smager kanon - men pas på de falder let af spydet