Stegt lammekølle med rød mangochutney, ecrasees kartoffel og braiseret

Stegt lammekølle med rød mangochutney, ecrasees kartoffel og braiseret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
1800 g.lammekølle
 timian
 rosmarin
 havsalt
 frisk kværnet peber
 
 Chutney:
1 rødpeberfrugt
1 fedhvidløg
12 cherrytomater
2 rødløg
1 storrød chili
1 halvmoden mango
1.5 dl.hvidvinseddike
1 dl.sukker
0.5 tsk.timian
 juice
 skallen af en appelsin
 
 Kartoffel ecrasees:
1200 g.kartofler
1 dl.ekstra jomfru olivenolie
1 dl.hakkede sorte oliven
1 dl.hakkede flåede tomater
0.5 dl.hakket basilikum
 havsalt
 frisk kværnet peber
 
 Braiseret fennikel:
3 fennikel
25 g.smør
0.25 tsk.timian
4 dl.grønsagsbouillon
 
Opskrift:
Krydr køllen på alle overflader med havsalt, peber, friskhakket timian og rosmarin. Bind køllen med stegesnor. Læg køllen på en base af løg og kartoffel i skiver i et ovnfast fad.

Pensl med olivenolie. Sæt fadet i en 210 grader C varm ovn i 10 minutter. Reducer varmen til 175 grader C i ca. 60 minutter. Tag køllen ud af fadet og lad den hvile i 20 minutter, inden servering.

Til chutneyen.
Skær peberfrugt, løg, chili, mango i 1 cm. terninger. Knus hvidløget. Skær tomaterne i halve. kom grøntsagerne, frugten og resten af ingredienserne i en gryde. Bringes i kog og simrer i 20-25 minutter til væden er reduceret til det halve. Krydr med salt og peber.

Skræl kartofler og kog dem i saltvand. Si kartoflerne og knus dem med en gaffel. Tilsæt olivenolie, hakkede sorte oliven, flåede tomater, peber og salt efter smag. Tilsæt basilikum lige inden servering.

Skær og vask fennikel. Blancher i kogende vand i 1 minut, køl af i koldt løbende vand og si vandet væk. Smelt smørret med timian i en lille stegebakke. Tilsæt fennikel, grønsagsbouillon, salt og peber. Dæk med bagepapir og braiser i ovnen i 30-35 minutter.

Server lammet på et fad med fenniklen. Juicen fra stegen og fenniklen koges sammen og hældes over fenniklen.

Server kartofler ecrasees og chutneyen separate.


karakterer:
Opskriften er vist 8404 gange,
og udskrevet 271 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu