Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Stegt lammekølle med rød mangochutney, ecrasees kartoffel og braiseret

Stegt lammekølle med rød mangochutney, ecrasees kartoffel og braiseret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1800 g.lammekølle
 timian
 rosmarin
 havsalt
 frisk kværnet peber
 
 Chutney:
1 rødpeberfrugt
1 fedhvidløg
12 cherrytomater
2 rødløg
1 storrød chili
1 halvmoden mango
1.5 dl.hvidvinseddike
1 dl.sukker
0.5 tsk.timian
 juice
 skallen af en appelsin
 
 Kartoffel ecrasees:
1200 g.kartofler
1 dl.ekstra jomfru olivenolie
1 dl.hakkede sorte oliven
1 dl.hakkede flåede tomater
0.5 dl.hakket basilikum
 havsalt
 frisk kværnet peber
 
 Braiseret fennikel:
3 fennikel
25 g.smør
0.25 tsk.timian
4 dl.grønsagsbouillon
 


Opskrift:

Krydr køllen på alle overflader med havsalt, peber, friskhakket timian og rosmarin. Bind køllen med stegesnor. Læg køllen på en base af løg og kartoffel i skiver i et ovnfast fad.

Pensl med olivenolie. Sæt fadet i en 210 grader C varm ovn i 10 minutter. Reducer varmen til 175 grader C i ca. 60 minutter. Tag køllen ud af fadet og lad den hvile i 20 minutter, inden servering.

Til chutneyen.
Skær peberfrugt, løg, chili, mango i 1 cm. terninger. Knus hvidløget. Skær tomaterne i halve. kom grøntsagerne, frugten og resten af ingredienserne i en gryde. Bringes i kog og simrer i 20-25 minutter til væden er reduceret til det halve. Krydr med salt og peber.

Skræl kartofler og kog dem i saltvand. Si kartoflerne og knus dem med en gaffel. Tilsæt olivenolie, hakkede sorte oliven, flåede tomater, peber og salt efter smag. Tilsæt basilikum lige inden servering.

Skær og vask fennikel. Blancher i kogende vand i 1 minut, køl af i koldt løbende vand og si vandet væk. Smelt smørret med timian i en lille stegebakke. Tilsæt fennikel, grønsagsbouillon, salt og peber. Dæk med bagepapir og braiser i ovnen i 30-35 minutter.

Server lammet på et fad med fenniklen. Juicen fra stegen og fenniklen koges sammen og hældes over fenniklen.

Server kartofler ecrasees og chutneyen separate.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7695 gange,
og udskrevet 208 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu