Andesteg evt. med mørbradfyld

Andesteg evt. med mørbradfyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : And - And hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
2.5-3 kg.and
1 tsk.salt
0.25 tsk.peber
0.5 tsk.sukker
250 g.æbler
100 g.svesker
 
Opskrift:
Den rensede and drysses indvendig med krydderierne og fyldes med æblebåde og svesker. Den kan drøjes med en svinemørbrad eller 1/2 kg kødfars, der lægges inden i anden sammen med frugten.

Anden gnides udvendig med 1-2 tsk. salt, lægges med ryggen op på den smurte ovnrist over bradepanden og stilles i kold ovn. Ovnen indstilles på 160 grader C. Der hældes 1 liter kogende vand i bradepanden. Anden vendes med brystet opad, når der er gået ca. 45 minutter. Stegetid i alt 2-21/2 time, 1 time pr. kilo. Da hældes vand og afsmeltet fedt af bradepanden. Ovnen varmes op til 225 grader C, og anden brunes med ventilen åben.

Sauce:
Vingerne klippes af den rå and, da de ofte bliver tørstegt i ovnen. Vinger, hals og indmad brunes, dækkes med suppe eller vand, tilsat salt, 1 suppevisk og bouillonterning, og koges 1 time. Skyen sies fra, tilsættes skyen fra bradepanden, jævnes til sauce, smages til og farves med kulør.


Anden kan langtidssteges i forvejen, men brunes ikke. Den afkøles helt eller delvis, parteres i passende portionsstykker, der lægges med skindsiden op på ovnristen over bradepanden. Før serveringen varmes ovnen op til 225 grader C. Andefedt pensles på kødstykkerne, der brunes 10-20 minutter til de er gyldne og sprøde.


Frosset and tøs op i køleskabet 2 døgn.
And, stegt i fad eller folie. En lille and på 1 1/2-1¾ kg lægges frisk eller halvfrossen i et ildfast, smurt fad eller på et smurt folie, der lukkes tæt til i alle sammenføjninger. Fadet dækkes med låg. Anden steger således 1 1/2 time ved 175 grader C, hvorefter foliet lukkes op, eller låget på fadet fjernes. Anden brunes ca. 15 minutter ved 225 grader C.


Anretning:
Brystkød og lår skæres fra og deles i passende portionsstykker. Ryggen, som aldrig bliver rigtig sprød under stegningen, kan lægges i ovnen med skindsiden op og gives grill et øjeblik. Anden serveres med rødkål og brunede eller hvide kartofler, evt. halve æbler med gelé.


karakterer:
Opskriften er vist 27006 gange,
og udskrevet 1032 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Slot, Lemvig  -  2006-12-12 13:12:27
Dejlig fyldestgørende fremgangsmåde, lækker menu..

Rita, Kolding  -  0000-00-00 00:00:00
God, fyldig med flere muligheder