kalve- eller okseskank1500 g. kalve- eller okseskank
2
spsk.
hvedemel2 spsk. hvedemel
0.5
tsk.
basilikum0.5 tsk. basilikum
0.5
tsk.
merian0.5 tsk. merian
0.5
tsk.
rosmarin0.5 tsk. rosmarin
salt salt
peber peber
75
g.
margarine eller 1/2 dl olie75 g. margarine eller 1/2 dl olie
2
gulerødder2 gulerødder
1-2
løg1-2 løg
1
skive
selleri1 skive selleri
evt. 1 fed hvidløg evt. 1 fed hvidløg
1
dl.
tomatpuré1 dl. tomatpuré
2
dl.
hvidvin eller æblemost2 dl. hvidvin eller æblemost
2
dl.
bouillon2 dl. bouillon
Pynt: Pynt:
Hakket persille Hakket persille
reven citronskal reven citronskal
Opskrift:
Slagteren saver skanken i stykker på 4 cm. Klip nogle hak i kødhinden, så undgår man, at kødskiven krummer sig sammen under stegningen.
Kødstykkerne vendes i melet tilsat krydderierne. Brunes i margarine eller olie. Tages op.
Urterne rives eller snittes og svitses i fedtstoffet. Skankestykkerne lægges på urterne. Tilsæt tomatpuré, vin og bouillon. Retten steges under låg 1 1/2 - 2 timer (okseskank ca. 21/2 time).
Skal være så mørt, at kødet falder fra benet.
Retten smages til.
Serveres med ris, pasta eller kartoffelmos, samt hakket persille og revet citronskal.
Opskriften er vist 40537 gange, og udskrevet 1593 gange.
Kommentarer
leif - 2012-01-12 17:52:07 dette er en herlig spise som man ikke kan få nok af men det er desværre ikke så ofte at man kan finde det i forretningerne hvie endelig så er det som regelen frossen eller med megen fedt på
preben - 2011-10-26 23:07:22 den er god ...meget let at lave og med kartoffelmos og stikkelsbær kompot
der kun en fejl nan spiser for meget...
Per - 2010-09-19 13:46:00 Der skal bruges en del mere væde en beskrevet, ca. 1 litter mere, spæd op undervejs.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider