Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bogense Maskintorsk

Bogense Maskintorsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskesteak

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Bogense Maskintorsk, billede 4 Bogense Maskintorsk, billede 1 Bogense Maskintorsk, billede 2 Bogense Maskintorsk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Torskesteaks 1 torskesteak vejer ca. 200 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Karry
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
250 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Torskesteak på 1 1/2 cm eller fileter vendes i krydret mel. I et ildfast, smurt fad lægges halvdelen af løgene, skåret i ringe og halvdelen af sellerien. Fiskestykkerne lægges på og dækkes med resten af løg og selleri.

Hvidvin og fløde røres sammen og hældes ved. Retten dækkes med smørklatter.

Steges i ovnen 30 minutter ved 250 grader C. alm. ovn.

Tips:

Der kan bruges fintsnittet bladselleri i stedt for rodsellerien.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (14 stemmer)

Opskriften er vist 69193 gange,
og udskrevet 1507 gange.


Energi:
KJ total 8880 (2114 kcal)
KJ pr. Pers. 2220 (528 kcal)
Vægt ialt 1950 gram
Vægt pr. Pers. 487 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 455 KJ (108 kcal)
Protein 10.4 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 4.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mogens  -  2018-02-07 15:49:00
Som 13-årig, i 1967, lærte jeg at lave retten med snittet hvidkål i stedet for selleri. Masser af smør og løg i bunden af et ildfast fad. Derpå lægges en hel renset torsk. Ovenpå lægges et tykt lag groft snittet hvidkål. Overfladen krydres med salt og peber, hvorpå der hældes 2,5 d piskefløde og sødmælk til kanten af retten. Det hele bages i ovnen ved 200 grader i ca. en halv time. Navnet "Maskintorsk" fik jeg at vide, var fordi den blev lavet i "maskinen" - altså i ovnen.


Jørgen  -  2012-06-12 18:15:50
Korrektion: Gammel dansk Ordbog (jf. Kaffe-, Koge-, Temaskine; gldgs.) apparat, hvori man i længere tid kan holde varmt vand (fx. til te ell. kaffe) paa kogepunktet; samovar; selvkoger. Maskin-torsk, en. (kog.) skiver af torsk kogt i smør under tæt laag (egl. i en særlig gryde med sprit under; jf. Maskine 1.2 slutn.). ---------------------------------------------- 1 god torsk ca. 5 pund ½ pund smør 1 selleri 3-4 små løg 3-4 laurbærblade ½ kop eddike salt, peber.( En sjat sherry !!) Torsken skæres i ca. 3 cm skiver og lægges i rindende vand i 20 min og tørres godt af. I en tykbundet gryde lægges i lag skiver af torsk, selleri, suppeurter, smør og løg samt laurbærblade. Der afsluttes med smør. Eddiken dryppes overalt for at holde torsken hvid og gøre benene møre. Gryden sættes i kog over svag varme. Simrer i et døgn. Tilbehør: små hvide kartofler og hvedebrød. Øl og brændevin. Glem alt om mit tidligere indlæg.


Jørgen  -  2012-06-11 22:23:30
Min morfar af gammel bogenseslægt: tykke skiver af torsk (kabliau) i gryde med selleri gulerødder og krydderier. Dækket med vand og en sjat sherry. SKAL SIMRE ET HELT DØGN, så var benene så møre, at de kunne spises med !! Jeg gætter på, at fiskerne på langfart fik en gryde med hjemmefra. Måske derfor navnet, hvis gryden stod over motoren. Andet forslag ??


Inge  -  2009-10-10 10:15:12
Bogense maskintorsk er en egnsret fra bogense,helt tilbage fra 1800tallet.Man bruger ikke torskesteak,men torskefilet,selleri,løg og smør.Det ligges ikke i fad,men en stor gryde,lag på lag,med jåg over og der skal det så stå og småkoge mellem 30 og 50 min. Den rigtige opskrift findes også på nettet.....Prøv den


Søren  -  2009-08-27 21:38:13
Ja, det ville da være rart hvis man kunne få at vide hvad Bogense Maskintorsk så i virkeligheden er ;)Retten smagte i øvrigt godt!


Per  -  2009-02-28 13:02:50
Syntes det er lidt underligt at man skriver hvad det ikke er uden samtidig at skrive hvad bogense maskintorsk så er ?


Eva  -  2008-02-20 12:23:28
Enig med den første kommentar. Er selv Bogenser og dette er IKKE Bogense Maskintorsk.


Pothuset  -  2006-12-30 17:33:25
Beklager men dette har ikke et hak med rigtig Maskintorsk at gøre!