Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fisk, mørnet i fad eller folie

Fisk, mørnet i fad eller folie , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Hel fisk
 salt
 citronsaft
 smør
 
 Udskåret fisk
 salt
 citronsaft
 hvidvin eller æblemost
 smør
 


Opskrift:

Hel fisk: Den rensede fisk ridses på begge sider et par steder, hvor den er tykkest. I disse rids og langs rygbenet, drysses ganske lidt salt, dryppes lidt citronsaft og lægges lidt smør. Fisken lægges i smurt, ildfast fad eller på smurt folie. Smørklatter lægges på. Fadet dækkes med tætsluttende låg eller folie. Foliet rulles tæt sammen foroven og for hver ende. Fad eller foliepakke stilles på ovnristen over bradepanden i ovn ved 180 gr. Mørningstid for hel fisk på ca. 2 kg 1 time, større fisk ca. 1 1/2 time. Udskåret fisk, ca. 21/2 cm tyk eller fiskefileter lægges taglagt i smurt, ildfast fad eller folie, drysses med salt, stænkes med citronsaft, hvidvin eller æblemost, smør anbringes her og der. Der kan lægges dildkviste, laurbærblade, peberkorn og peberstrimler ved. Fisken mørner, tæt tillukket i ovn ved 180 gr på ca. 1/2 time. Store portioner kan lægges i smurt bradepande. Fileterne kan rulles sammen fra den spidse ende og stilles tæt. Der krydres, stænkes med væde og smørklatter anbringes som ovenfor. Bradepanden dækkes med folie, der lukkes godt til kanten af bradepanden. Mørningstiden i ovn ved 180 gr ca. 30 min. Anretning: Fadet stiles på bordet. Foliepakken åbnes i den ene ende over sauce gryden, så den fiskesky, der er trængt ud, kan give smag til saucen. Pakken ægges på serveringsfadet. Foliet rulles ned på begge sider af fisken, og garnituren anbringes rundt om, f.eks.: citronskiver, hakket persille, hakket æg, smørvendte karotter, revet peberrod m.m.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (4 stemmer)

Opskriften er vist 14863 gange,
og udskrevet 171 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Gert Frederik Hansen  -  2018-09-27 07:11:57
Hvad med en ørred på 6 kg hel fisk