Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kråsesuppe

Kråsesuppe , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SuppeRet : Suppe - FjerkræSupper

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Diverse fjerkræindmad

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 gang kråser: hjerte, kråse, lever, hals og vinger af 1 and, gås, høne eller 3-4 kyllinger
 
 suppevisk og suppeurter
1 litervand
2 bouillonterninger
 evt. salt
2 spsk.sukker
1/2 dl.eddike
2 æbler
100 g.udblødte svesker
125 g.melboller
 


Opskrift:

De rengjorte kråser, på nær hjerte og lever dækkes med kogende vand og koges med krydderier og suppevisk ca. 1 1/2 time. Urter, hjerte og lever koges med 1/2 time til sidst. Suppen sies fra. Æblebåde og svesker koges knapt møre i suppen. Suppen smages til sursødt. Melboller og ituskårne urter varmes i suppen, der serveres med kråserne til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (19 stemmer)

Opskriften er vist 28472 gange,
og udskrevet 826 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

[email protected]  -  2017-12-05 22:37:28
Som andre gamle egnsretter er Kråsesuppe forskellig fra egn til egn, nogle ting går igen, Skroget fra and el.Gås, vinger, hjerte, kråse, Urter, Svedsker, Melboller, smagt til med salt, peber, sukker og eddike. Fornylig så jeg i morgen T.V. gule ærter. igen er det forskellig fra egn til egn, ikke en grød som blev vist på tv. til orientering er jeg 80 år og født og opvokset i Hotel og Restaurationsbranchen, jeg har i mit virke arbejdet over det meste af landet.


  -  2016-05-11 22:48:04
Den er supper god


  -  2016-05-05 15:25:18
Den er supper god


Johannesen  -  2015-12-10 13:28:21
Der skal ris og svesker i. Ikke melboller.


Anette Licht - Larsen  -  2014-11-20 18:25:32
Hej Jeg har prøvet jeres kråsesuppe, men syntes ikke den var helt god. Der skal ikke melboller i suppen. Den skal jævnes med en smørbolle. Min mormor der er 95 år har altid lavet den fra jeg var barn, men kan ikke lave den mere pga. sin alder. Hun har smagt den her hos os og blev glad, men sagde at der ikke skal melboller i. Med venlig hilsen Anette L. Larsen


  -  2009-10-21 17:50:00
Min mor serverede også "vandris" til.- For 70 år siden! Ris koges i vand sammen med rosiner,til vandet er fordampet. Fordeles og sammenpresses i små portionsskåle og serveres som koldt tilbehør.


joeson  -  0000-00-00 00:00:00
Denne kråsesuppe...er alletiders med gåsekråser, de er også tilpas store.