oksehjerte eller 1/2 kalvehjerte eller 1 svinehjerte1/4 oksehjerte eller 1/2 kalvehjerte eller 1 svinehjerte
250
g.
lever250 g. lever
1/2
liter
kogende vand1/2 liter kogende vand
1
tsk.
salt1 tsk. salt
250
g.
æbler250 g. æbler
3
spsk.
hvedemel3 spsk. hvedemel
1/4
tsk.
salt1/4 tsk. salt
1/8
tsk.
peber1/8 tsk. peber
kulør kulør
100
g.
fedte grever100 g. fedte grever
Opskrift:
Hjerte og leverstykke skylles, tørres og dækkes med kogende vand tilsat salt. Indmaden koges mør under låg.
Suppen sies fra. Indmaden hakkes på bræt eller males gennem kødmaskinen og bringes atter i kog i suppen. Skrællede, ituskårne æbler tilsættes og koges med 5 min., til æblerne er møre. Hvedemelsjævning røres i. Stuvningen smages til og farves med kulør. Fedte grever tilsættes. Af denne portion bliver ca. 1 liter finker. Spises varme med groft rugbrød eller stegte kartofler og syltede rødbeder.
Tips:
Finker kan gemmes 5 dage i køleskab eller nedfrosset ca. 1 måned.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.4
(12 stemmer)
Opskriften er vist 14299 gange, og udskrevet 417 gange.
Kommentarer
Shc - 2012-01-27 17:49:49 Smager dejligt. God gammeldags ret. Et drys timian skader ikke.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider