Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Finker 02

Finker 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehjerte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1/4 oksehjerte eller 1/2 kalvehjerte eller 1 svinehjerte
250 g.lever
1/2 literkogende vand
1 tsk.salt
250 g.æbler
3 spsk.hvedemel
1/4 tsk.salt
1/8 tsk.peber
 kulør
100 g.fedte grever
 
Opskrift:
Hjerte og leverstykke skylles, tørres og dækkes med kogende vand tilsat salt. Indmaden koges mør under låg.

Suppen sies fra. Indmaden hakkes på bræt eller males gennem kødmaskinen og bringes atter i kog i suppen. Skrællede, ituskårne æbler tilsættes og koges med 5 min., til æblerne er møre. Hvedemelsjævning røres i. Stuvningen smages til og farves med kulør. Fedte grever tilsættes. Af denne portion bliver ca. 1 liter finker. Spises varme med groft rugbrød eller stegte kartofler og syltede rødbeder.

Tips:

Finker kan gemmes 5 dage i køleskab eller nedfrosset ca. 1 måned.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (12 stemmer)

Opskriften er vist 13885 gange,
og udskrevet 408 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Shc  -  2012-01-27 17:49:49
Smager dejligt. God gammeldags ret. Et drys timian skader ikke.