Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sprængt lammebov

Sprængt lammebov, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 lammebov
4 spsksalt
1 spskfarin
2 laurbærblade
0.5 tsk.knust sort peber
0.5 tsk.knust allehånde
4 helenelliker
1 suppevisk
 
Opskrift:
Skyl kødet og dup det tørt med papir fra køkkenrullen.

Bland salt og farin med knuste laurbærblade, nelliker, peber og allehånde og gnid kødet med blandingen. Læg kødet med saltblandingen i et lerfad og lad det stå koldt i 1 døgn.

Skyl salt og krydderier af og kog kødet i en gryde med så meget vand at det lige dækker. Skum af, når det begynder at koge, og læg suppevisk ved.

Lad kødet koge ved svag varme i ca. 1 time og 15 min. Fjern bovbladet og skær kødet i tynde skiver.

Server med kogte grøntsager, persilledryssede kartofler og evt. smeltet smør.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 7360 gange,
og udskrevet 168 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

riborgdaehnert  -  2009-01-01 19:43:16
God opskrift. Næste gang vil jeg dog bruge den anden om sprængt lammebov, hvor man tilsætter kogevandet lidt salt eller salte det rå kød med en spiseskefuld mere. Den blev lige fersk nok. Og jeg fortrød, at jeg kasserede kogevandet. Det ville have været et godt grundlag for f.eks. en peberrodssovs. RD.

riborgdaehnert  -  2009-01-01 16:07:55
Jeg udbenede boven og lod kun bovbladet blive siddende, da jeg ellers ikke kunne have den i en gryde. Jeg tror også, en peberrodsovs vil passe godt til retten. R.D.