Gammeldags æbleskiver i beignetdej - Æblebeignet

Gammeldags æbleskiver i beignetdej - Æblebeignet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

HøjtidMortens aften

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Gammeldags æbleskiver i beignetdej - Æblebeignet, billede 4 Gammeldags æbleskiver i beignetdej - Æblebeignet, billede 1 Gammeldags æbleskiver i beignetdej - Æblebeignet, billede 2 Gammeldags æbleskiver i beignetdej - Æblebeignet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Beignetdej:
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.13 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 spsk. Øl. pilsner 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
   
  Olie, palmin eller raffinol til kogningen
   
50 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
De skyllede, skrællede æbler befries for blomst og stilk. Kernehuset bores ud. Æblerne skæres i 1 cm tykke skiver og pensles med citronsaft for ikke at blive mørke.


Mel, bagepulver og krydderier sigtes sammen og røres til jævning med mælken. Et sammenpisket æg, olie og øl røres i.

Olien varmes til 185 grader C.

Æbleringene dyppes i dejen og kommes umiddelbart efter i fedtstoffet. De koges lysebrune på begge sider, affedtes på gråt papir.

Serveres varme, drysset med flormelis. Hvis dejen glider af æblerne, før de kommer i fedtet, må æblerne vendes i lidt tørt hvedemel, før de dyppes i dejen.


karakterer:
Opskriften er vist 59459 gange,
og udskrevet 830 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5060 (1204 kcal)
KJ pr. Pers. 1265 (301 kcal)
Vægt ialt 924 gram
Vægt pr. Pers. 231 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 547 KJ (130 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 23.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Britta   -  2020-10-21 16:39:15
Kan de fryses

Lisa Lynge   -  2019-12-10 22:54:23
Kan de komme i fryseren

  -  2015-11-27 16:48:24
1 spsk øl er alt, alt for lidt. Det meste af væden i dejen bør være øl. En julehvidtøl kan mange gange være en rigtig god smagsgiver. Ellers en almindelig pilsner. :-) P.S.: Et par inddampede julehvidtøl, med noget ekstra sukker til det bliver en sirup, er lækkert tilbehør til pandekager, æbleskiver, risklatter, æbleringe m.m. God Jul 2015!

John  -  2015-01-19 18:05:47
Det er slet ikke nødvendigt at skrælle æblerne. - Der meget smag i, og lige under, skrællen. :-)

zorana  -  2014-08-13 15:02:11
smager godt :) men de smager bedre hvis der kommer kanel i :)

  -  2012-04-08 22:35:53
Mums siger jeg er du singel<3 <3

Tessa  -  2011-10-01 09:53:37
Retten bliver spist i Nederlandene til nytårsaften og hedder "appelflappen"

asta  -  2010-10-04 19:21:58
vi har lavet dem i hjemkundskab (jeg elskede dem!) og de var sjove at lave :)

Mic..  -  2009-10-19 17:33:18
jeg prøvede opskriften, den er super lækker, ingen minusser!

Per  -  2008-11-03 22:36:41
De smager godt, men de bliver desværre hurtigt bløde

Køge  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har prøvet denne opskrift selv, og de er bare gode. Smager godt alene, men kan også smage godt til is eller noget frugt.