Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Æblebeignet - Æbleringe i beignetdej

Æblebeignet - Æbleringe i beignetdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

HøjtidMortens aften

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Æblebeignet - Æbleringe i beignetdej, billede 4 Æblebeignet - Æbleringe i beignetdej, billede 1 Æblebeignet - Æbleringe i beignetdej, billede 2 Æblebeignet - Æbleringe i beignetdej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 æbler
1 spsk.citronsaft
 
 Beignetdej:
125 g.hvedemel
0.125 tsk.bagepulver
0.25 tsk.salt
1 tsk.sukker
1.5 dl.sødmælk
1 æg
1 spsk.olie
1 spsk.øl
 
 Olie, palmin eller raffinol til kogningen
 
50 g.flormelis
 
Opskrift:
De skyllede, skrællede æbler befries for blomst og stilk. Kernehuset bores ud. Æblerne skæres i 1 cm tykke skiver og pensles med citronsaft for ikke at blive mørke.


Mel, bagepulver og krydderier sigtes sammen og røres til jævning med mælken. Et sammenpisket æg, olie og øl røres i.

Olien varmes til 185 grader C.

Æbleringene dyppes i dejen og kommes umiddelbart efter i fedtstoffet. De koges lysebrune på begge sider, affedtes på gråt papir.

Serveres varme, drysset med flormelis. Hvis dejen glider af æblerne, før de kommer i fedtet, må æblerne vendes i lidt tørt hvedemel, før de dyppes i dejen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)

Opskriften er vist 41008 gange,
og udskrevet 665 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lisa Lynge   -  2019-12-10 22:54:23
Kan de komme i fryseren

  -  2015-11-27 16:48:24
1 spsk øl er alt, alt for lidt. Det meste af væden i dejen bør være øl. En julehvidtøl kan mange gange være en rigtig god smagsgiver. Ellers en almindelig pilsner. :-) P.S.: Et par inddampede julehvidtøl, med noget ekstra sukker til det bliver en sirup, er lækkert tilbehør til pandekager, æbleskiver, risklatter, æbleringe m.m. God Jul 2015!

John  -  2015-01-19 18:05:47
Det er slet ikke nødvendigt at skrælle æblerne. - Der meget smag i, og lige under, skrællen. :-)

zorana  -  2014-08-13 15:02:11
smager godt :) men de smager bedre hvis der kommer kanel i :)

  -  2012-04-08 22:35:53
Mums siger jeg er du singel<3 <3

Tessa  -  2011-10-01 09:53:37
Retten bliver spist i Nederlandene til nytårsaften og hedder "appelflappen"

asta  -  2010-10-04 19:21:58
vi har lavet dem i hjemkundskab (jeg elskede dem!) og de var sjove at lave :)

Mic..  -  2009-10-19 17:33:18
jeg prøvede opskriften, den er super lækker, ingen minusser!

Per  -  2008-11-03 22:36:41
De smager godt, men de bliver desværre hurtigt bløde

Køge  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har prøvet denne opskrift selv, og de er bare gode. Smager godt alene, men kan også smage godt til is eller noget frugt.