Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bagt, dansk æblekage

Bagt, dansk æblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :

Bagt, dansk æblekage, billede 4 Bagt, dansk æblekage, billede 1 Bagt, dansk æblekage, billede 2 Bagt, dansk æblekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Kagerasp:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
100 gram Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

De skyllede, skrællede æbler deles i både. Kernehus, blomst og stilk fjernes. Æblerne skæres i småstykker og koges med lidt vand under låg. Mosen sødes og smages til med Vanille og afkøles.

Kagerasp:
Smør smeltes på panden. Rasp og sukker blandes og ristes i fedtstoffet under stadig omrøring.

Den afkølede æblemos lægges lagvis med kagerasp i en smurt springform eller høj tærteform med løs bund. Nederst og øverst lægges rasp. Smeltet smør hældes over.

Kagen bages 1 time ved 185 grader C. alm. ovn.

Den serveres lunken, pyntet med gelé og flødeskum til eller kold, dækket med flødeskum og pyntet med gelé.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (37 stemmer)

Opskriften er vist 193080 gange,
og udskrevet 3063 gange.


Energi:
KJ total 15546 (3701 kcal)
KJ pr. Pers. 3886 (925 kcal)
Vægt ialt 1658 gram
Vægt pr. Pers. 414 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 937 KJ (223 kcal)
Protein 1.1 gram
Fedt 12.1 gram
Kulhydrat 28.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Emilie  -  2012-10-11 16:50:18
Mmmmmmm.... Den er bare lækker


  -  2010-09-29 23:47:00
er det alm. rasp eller æblekagerasp man bruger


karin  -  2009-11-11 15:06:04
denne her smager bedst kold lige lagt sammen lagvis med den sprøde rasp, så det knaser når man spiser den og til sidst flødeskum på


Marianne Rasmussen  -  2009-09-28 11:08:57
Jo da jeg bagte den så kom jeg i kanel også. Vi kan bare så godt li den her, den er også god med råcreme til.


nurije  -  2008-09-26 16:23:39
- Den her æblekage smager bare godt ' jeg havde lavet den til min lillesøster´s fødselsdag .. og hun kunne også godt lide den :I hun var meget glad for den , og fordi jeg skrev hendes navn på kages og hvor mange år hun blev ..


sofie  -  2007-12-13 15:29:42
den ser lækker ud


mumu  -  2007-08-19 16:46:20
den smager godt men ved ik hvad den mangler jeg kan ik finde ud af det


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Brugte en springform på 27 cm. og der kunne kun blive til 1 lag æblemos, men kagen smagte ganske glimrende