Mandel-æblekage

Mandel-æblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.æbler
50 g.sukker
1 dl.sherry
0.5 tsk.vaniljesukker
 
 Dej:
3 æg, delte
3 spsk.sukker
75 g.smør
50 g.smuttede, hakkede mandler
0.25 tsk.bagepulver
2 dl.piskefløde, pisket til flødeskum
0.5 tsk.vaniljesukker
 
Opskrift:
Æblerne skylles, skrælles og skæres i både. Blomst, stilk og kernehus fjernes. Æblebådene dampes møre i sukker og vin under låg. vaniljesukker tilsættes.
Æblerne lægges i ildfast, smurt fad.

Æggeblommer og sukker røres godt. Smeltet smør og mandler tilsættes. Æggehviderne piskes stive med bagepulveret og blandes forsigtigt i. Dejen hældes over æblerne.

Bagetid:
1/2 time ved 200 gr. Flødeskum smagt til med vaniljesukker serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 15486 gange,
og udskrevet 359 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-12-13 15:54:28
Varmen er alt for høj. Overfladen bliver sort. Jeg forstår heller ikke rigtig dejen, det er jo en soufledej, burde der så ikke være advarsler om ikke at åbne ovnlågen og straks servering, inden dejen falder sammen?