Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Æbler i æblemostgelé

Æbler i æblemostgelé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Kompot:
4-5 æbler
2 dl.vand
4 spsk.sukker
1 spsk.citronsaft
 
 Gelé:
 dl.æblemost
1 1/4 dl.lage fra æblerne
6 bladehusblas
1/2 tsk.Vanille
1/2 litercremesauce
 
 cremesauce:
1/2 litermælk eller fløde
2 tsk.cremepulver
1-2 spsk.sukker
2 æggeblommer eller 1 helt æg
 


Opskrift:

Halve, skrællede æbler uden kernehus koges møre i vand med sukker og citronsaft. Æblerne lægges i en randform. 6 blade husblas udblødes i koldt vand og smeltes i den varme sukkerlage. Den sies og blandes med æblemost, til der er 1/2 liter i alt. Gelésaften smages til med Vanila og hældes over æblerne. Når geleen er stivnet, dyppes formen et sekund i kogende vand. Randen vendes ud. Lidt cremesauce, evt. blandet med et par spiseskefulde flødeskum hældes i midten. Resten af cremesaucen serveres til.

Vanila cremesauce:
Cremepulver, sukker og lidt af mælken røres til en jævning. Æg eller æggeblommer tilsættes. Resten af mælken bringes i kog. Jævningen hældes i under omrøring, og det hele gives et opkog. Cremen afkøles i ro og piskes igennem før brugen.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5916 gange,
og udskrevet 72 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu