Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fransk æbletærte

Fransk æbletærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :

Fransk æbletærte, billede 4 Fransk æbletærte, billede 1 Fransk æbletærte, billede 2 Fransk æbletærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.13 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
35 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fyld:
250 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
50 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
25 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.13 tsk. Mandelessens
   


Opskrift:

Mel og bagepulver sigtes sammen. Kold margarine hakkes i. Æg og sukker røres til æggesnaps, hvormed dejen samles. Stilles køligt 1/2 time.

Dejen rulles ud, og en tærteform ca. 24 cm. i diameter beklædes med den. skrællede, snittede æbler fordeles på bunden.

Bages i forvarmet ovn 15 min. ved 225 grader C. alm. ovn.

Makronerne knuses med en kagerulle, blandes med sukker og røres med ægget. Fløden blandes i. Massen hældes over æblerne.

Kagen bages nu ca. 45 min. ved 150 grader C. alm. ovn, til æggemassen er stivnet.
Serveres varm eller kold med flødeskum eller creme fraiche.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (52 stemmer)

Opskriften er vist 120169 gange,
og udskrevet 1861 gange.


Energi:
KJ total 9135 (2175 kcal)
KJ pr. Pers. 1522 (362 kcal)
Vægt ialt 825 gram
Vægt pr. Pers. 137 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1106 KJ (263 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 14.0 gram
Kulhydrat 30.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

per  -  2018-09-28 19:33:24
0.13 er 1/8 del tsk.


  -  2018-09-08 10:01:55
Hvad betyder når der står 0.13 bagepulver


Jolanda   -  2018-09-02 13:20:32
Husk at rigtig smør gør det meste bagværk mere velsmagende. Også denne tærte.


  -  2017-01-22 16:18:56
god smag og meget lækker!


per  -  2015-10-12 18:47:27
0.13 tsk er 1/8 tsk


marianne  -  2015-10-11 13:41:31
Vil også gerne vide hvor meget 0,13tsk bagepulver er... Ligeledes 0,13tsk mandelessens er....


  -  2013-10-30 15:53:59
En smule kanel drysses over æblerne, det giver god smag. Jeg rørte skyr op med tyttebærsyltetøj + lidt sukker, alt efter smag, og brugte det som tilbehør.


merete hamann  -  2013-10-28 15:26:22
Hvor meget er 0,13 tsk bagepulver


  -  2012-10-05 18:04:03
Der skal altid kanel i en æbletærte! Det er simpelthen en fejl at udelade det. Og noget vanilje ville nok heller ikke være helt ved siden af. Bare en idé til jer, som synes den er kedelig. For egentlig en meget god opskrift ellers


Malene  -  2012-04-15 19:29:30
Desværre en rimelig smagsløs tærte. Den så ellers rigtig god ud.


else  -  2010-03-27 00:12:11
mine gæster syntes det er en god tærte, tog både 2 og 3 gange


Elin & Arne  -  0000-00-00 00:00:00
Arne spiser aldrig dessert men tog 3 gange fordi den var lækker og velsmagende


Mie  -  0000-00-00 00:00:00
Mie gæster syntes den var rigtig god og lækker


SH  -  0000-00-00 00:00:00
kedelig tærte mangler smag


SP  -  0000-00-00 00:00:00
En dejlig tærte der med creme fraiche rørt med vanille er engod kombination af dessert og aftenkaffekage.


Ida marie  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har lavet tæten og jeg brug to æg og lidt mælk , jeg brug rester af dej til pynt af tærte


Linda  -  0000-00-00 00:00:00
En kedelig og smagløs tærte