Sommerfrikadeller på grill med marinerede kartofler

Sommerfrikadeller på grill med marinerede kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Sommerfrikadeller på grill med marinerede kartofler, billede 4 Sommerfrikadeller på grill med marinerede kartofler, billede 1 Sommerfrikadeller på grill med marinerede kartofler, billede 2 Sommerfrikadeller på grill med marinerede kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.svinekød hakket
1 æg
1 spsk.hvedemel
1 bdt.blandede friske krydderurter (persille/basilikum/dild m.m.)
 havsalt
 friskkværnet sort peber
500 g.nye kartofler
150 g.haricot verts
150 g.radiser
1 avocado
 lidt citronsaft
1 bdt.purløg
1 spsk.olivenolie
3 spsk.hvidvinseddike
1 spsk.dijonsennep
 
Opskrift:
Kødet røres med æg, mel, grofthakkede krydderurter og salt og peber, hvorefter frikadellerne formes og grilles ca. 4-6 min. på hver side.


Kartoflerne skylles og koges, hvorefter de skæres ud i halve eller kvarte.

Haricot verts kommes i letsaltet kogende vand i 1 minut og drypper af.

Radiserne skylles og skæres i skiver. Avocadoen befries for skal og sten, skæres i tern og overhældes med lidt citronsaft.

Marinaden blandes af olie, eddike, sennep, salt, peber og klippet purløg.

Kartofler, grøntsager og marinade blandes og serveres sammen med grillfrikadellerne.





karakterer:
Opskriften er vist 47770 gange,
og udskrevet 943 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-06-07 11:47:56
Synes ikke de smagte af meget, selvom jeg havde brugt mange krydderurter, og grillet dem på en rigtig grill udendørs. De kunne gå an dagen efter kolde. Kartoffelsalaten var heller ikke god.

  -   2010-06-02 18:08:25
smagte dejligt! jeg brugte frisk oregano, persille og puløg i frikadellerne. jeg kom lidt ekstra mel i, de jeg fandt det lidt for tyndt ellers. overvejede at lave kartoffelsalaten med let kogte grønne asparges i stedet for bønner næste gang, for at gøre den endnu mere sommer agtig eddiken tonede jeg lidt ned og kom lidt ekstra olie i istedet, da jeg syntes vin eddike kan blive lidt for gennemtrængende

  -   2008-05-05 14:47:54
Hvorfor vender jeg altid tilbage til denne opskrift.? Fordi den bare er så god og let at lave. jeg giver den et 9 tal.