Æblekage (Dessert)

Æblekage (Dessert), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1 kg.friske æbler
1 dl.vand
100 g.sukker
 50 á 100 g. rasp eller revet rugbrød eller 25 á 50 gr. valsede havregryn
 50 á 100 gr. smør eller margarine
2.5 dl.piskefløde
 syltetøj eller saft
Opskrift:
Æblerne vaskes, skrælles, skæres i ensartede tynde skiver og koges til grød, med eller uden vand, eftersom de er mere eller mindre saftige, derefter tilsættes halvdelen af sukkeret. Smørret smelte, rasp, revet rugbrød eller havregryn og resten af sukkeret blandes og omrøres i det smeltede smør, til det er lysebrunt. En kageform med løs bund smøres godt; deri lægges lagvis brød, æbler, syltetøj eller saft og så fremdeles, således at det sidste lag bliver brød; det hele trykkes fast sammen, vendes og pyntes med flødeskum. I stedet for at koge æblerne, kan man rive eller raspe dem på råkostjern, og man anvender da kun ca. 1/2 kg. æbler.


karakterer:
Opskriften er vist 30128 gange,
og udskrevet 439 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anonym  -  2010-04-30 15:22:59
Hvor stor bliver den?

Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en rigtigt god opskrift ..