Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Karamelbudding, kogt og uden færdigpulver

Karamelbudding, kogt og uden færdigpulver, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers

Kold DessertRet : Kold Dessert - Budding

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Karamelbudding, kogt og uden færdigpulver, billede 4 Karamelbudding, kogt og uden færdigpulver, billede 1 Karamelbudding, kogt og uden færdigpulver, billede 2 Karamelbudding, kogt og uden færdigpulver, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Karamel:
125 g.sukker
2 dl.vand
 
 Æggeblanding:
8 æggeblommer
30 g.brun farin
 
 Mælkeblanding:
2.5 dl.Sødmælk
2 dl.Piskefløde
 
4 tsk.Gelatinepulver
5 spsk.Koldt vand
 
2 dl.Piskefløde
 


Opskrift:

Karamel:
Sukkeret smeltes i en lille gryde, vandet tilsættes og karamellen koger lidt ind til en halv tyktflydende karamel.


Æggeblanding:
Æggeblommer og brun farin piskes godt sammen 2-5 minutter.


Mælkeblanding:
Mælk og piskefløde hældes i en gryde og varmes op ved svag varme til lige under kogepunktet, må ikke koge.


Gelatinepulver blandes med koldt vand i en lille skål og stilles til side et par minutter.


Mælkeblandingen hældes over æggeblandingen i tynd stråle under konstant piskning, det hele hældes tilbage i gryden og blandingen varmes op ved svag varme til den tykner, den må ikke koge. Tag gryden af varmen og tilsæt den tyktflydende karamel og opløste husblaspulver under konstant omrøring så det ikke klumper. Cremen hældes gennem sigte i en skål som sættes i køleskab til afkøling 1-2 timer.

Den sidste piskefløde piskes til tynd flødeskum og røres i den afkølede creme.

Hæld buddingen i en form eller skål skyllet med koldt vand og evt. drysset med lidt sukker og stil til afkøling min. 6 timer, gerne natten over. Buddingen kan vendes ud af formen, men den kan også serveres i skålen.


Serveres med flødeskum, evt. vendt med lidt tyktflydende karamel og med en skål tyktflydende karamel ved siden. Der kan bruges samme opskrift på karamel som til buddingen her.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (23 stemmer)

Opskriften er vist 23896 gange,
og udskrevet 425 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu