Grillet kreolertorsk

Grillet kreolertorsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Oprindelsesland : Créole

CréoleIndsendt :      Red :
Grillet kreolertorsk, billede 4 Grillet kreolertorsk, billede 1 Grillet kreolertorsk, billede 2 Grillet kreolertorsk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.torskefilet
 
 Marinade:
0.5 Citron, skal og saft heraf
1 Lime, skal og saft heraf
1.5 dl.olivenolie
4 fedhakket hvidløg
 salt
 peber
 
 Sauce:
3 dl.hvidvin
2-3 spsk.hvidvinseddike
2 finthakkede forårsløg
2.5 dl.piskefløde
2 fedfint hakket hvidløg
 reven skal af 1 limefrugt
100 g.smør i terninger
 rørsukker eller almindeligt sukker efter behag
 salt
 peber
 
Opskrift:
Bland alle dele til marinaden og læg fiskestykkerne i, vend dem af og til. Lad dem trække i marinaden nogle timer i køleskab. Tænd grillen (ovn, el, eller udendørsgrillen) og giv dem ca. 6 minutter på hver side - eller til kødet er mørt og torsken er ved at "falde fra hinanden". Man kan evt. skære torskefileten ud i mindre stykker, da det kan være svært at vende en hel torskefilet, med mindre man har et grillgitter.

Kreolsk smørsauce
Kom hvidvin og hvidvinseddike i en gryde og kog det ned til det 2/3. Tilsæt de finthakkede forårsløg og kog yderligere sovsen ned til under det halve. Tilsæt piskefløde, reven skal af lime og hakket hvidløg i, og kog også det en del ned.

Lige før servering piskes smørret i lidt ad gangen og sovsen varmes derefter op uden at koge. Denne sovs skal først og fremmest justeres i forhold til sur-sød balancen. Dvs. du skal komme sukker i, indtil den ikke smager surt længere, men heller ikke sødt. Dernæst skal der smages til med salt og peber.

Serveres med en frisk salat og evt.

Tips:

I stedet for torskefilet kan der bruges tunbøffer, lyssej eller mørksej





karakterer:
Opskriften er vist 30489 gange,
og udskrevet 570 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-07-07 16:16:23
Hvis der vælges tunbøffer må disse ikke få mere en 1-1 1/2 minut på hver side. Tun må ikke blive gennem stegt det skal helst være råt i midten altså skalstegt- ellers bliver det tørt kedeligt og intetsigende. Kort sagt ødelagt - det er jo synd med så lækker og dyr fisk.