Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grillet kreolertorsk

Grillet kreolertorsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Oprindelsesland : Créole

CréoleIndsendt :


Grillet kreolertorsk, billede 4 Grillet kreolertorsk, billede 1 Grillet kreolertorsk, billede 2 Grillet kreolertorsk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.torskefilet (eller tunbøffer, lyssej, mørksej)
 
 Marinade:
0.5 citron saft og skal heraf
1 lime saft saft og skal heraf
10 spsk.olivenolie
4 fedhakket hvidløg
 salt
 peber
 
 Sauce:
3 dl.hvidvin
2-3 spsk.hvidvinseddike
2 finthakkede forårsløg
2.5 dl.piskefløde
2 fedfint hakket hvidløg
 reven skal af 1 limefrugt
100 g.smør i terninger
 rørsukker eller almindeligt sukker efter behag
 salt
 peber
 


Opskrift:

Bland alle dele til marinaden og læg fiskestykkerne i, vend dem af og til. Lad dem trække i marinaden nogle timer i køleskab. Tænd grillen (ovn, el, eller udendørsgrillen) og giv dem ca. 6 minutter på hver side - eller til kødet er mørt og torsken er ved at "falde fra hinanden". Man kan evt. skære torskefileten ud i mindre stykker, da det kan være svært at vende en hel torskefilet, med mindre man har et grillgitter.

Kreolsk smørsauce
Kom hvidvin og hvidvinseddike i en gryde og kog det ned til det 2/3. Tilsæt de finthakkede forårsløg og kog yderligere sovsen ned til under det halve. Tilsæt piskefløde, reven skal af lime og hakket hvidløg i, og kog også det en del ned.

Lige før servering piskes smørret i lidt ad gangen og sovsen varmes derefter op uden at koge. Denne sovs skal først og fremmest justeres i forhold til sur-sød balancen. Dvs. du skal komme sukker i, indtil den ikke smager surt længere, men heller ikke sødt. Dernæst skal der smages til med salt og peber.

Serveres med en frisk salat og evt.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 26205 gange,
og udskrevet 497 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2013-07-07 16:16:23
Hvis der vælges tunbøffer må disse ikke få mere en 1-1 1/2 minut på hver side. Tun må ikke blive gennem stegt det skal helst være råt i midten altså skalstegt- ellers bliver det tørt kedeligt og intetsigende. Kort sagt ødelagt - det er jo synd med så lækker og dyr fisk.