Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Stegt dyrekølle

Stegt dyrekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Stegt dyrekølle, billede 4 Stegt dyrekølle, billede 1 Stegt dyrekølle, billede 2 Stegt dyrekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2-2½ kg.dyrekølle
 salt
1 spsk.quatre epices
2 tsk.timianblad
100 g.smør
½ l.bouillon
 Visk af bladselleritop, 1 laubær, ½ bdt psersille
 
 Sovs:
 siet sky
1-3 dl.piskefløde
250 g.brune champignon
2 tsk.maizena
 
 


Opskrift:

Fjern løse hinder og grove sener. Skær nøglebenet foran køllen ud ved hele tiden at skære tæt langs benet med en spids kniv. Skær helt ind til selve ledknoglen ved marvpiben. Når man fjerner nøglebenet, er kødet nemmere at skære bagefter. Bland krydderierne. Gnid først hullet, hvor nøglebenet har siddet og fastgør det løse kød til selve køllen med kødpinde. Gnid resten af køllen med krydderierne. Læg køllen i et smurt ovnfast fad med inderlåret opad (den flade side)

Læg halvdelen af smørret over. Sæt fadet i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter.

Tag fadet ud. Vend køllen. Lægresten af smørret over. Brun køllen 15 min. på den anden side. Tag fadet ud. Dæmp varmen til 125 grader C. alm. ovn. Det går hurtigst med åben ovndør. Lad kødet trække utildækket på bordet, mens varmen dæmpes. Hæld bouillon i fadet. Læg visken ved. Sæt et stegetermometer i køllen. Sæt fadet i ovnen. Steg køllen ca 45 til 75 minutter til termometeret viser 62-64 grader.

Si skyen fra køllen ca. ½ time før den er færdigstegt. Indkog skyen med piskefælde. Kog den 5 min. Jævn evt. sovsen med maizena, udrørt i vand. Tag køllen ud af ovnen. Dæk med kraftig grillfolie og to viskestykker. Lad kødet trække 15 min.

SERVERING:
Skær kødet for ved bordet på tværs af kødfibrene. Sammen med f.eks pillekartofler, portvinskogtepærer, ristede courgetter og den varme sovs.

Tips:

Quatre Epices:
hvid peber, nelliker, ingefær, muskat




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (9 stemmer)

Opskriften er vist 88108 gange,
og udskrevet 1685 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2011-06-25 11:46:37
Her skulle den have 80 minutter, så jeg synes det passer meget fint. Måske kirsten har taget lårbenet ud af køllen?? og ikke kun nøglebenet.


kirsten  -  2010-07-25 19:26:43
Stegetiden efter bruning står til 45 - 75 min. Det er jo alt for lang tid. Jeg stegte den i højst 30 min og det var rigeligt.