Røget dyrkølle med creme

Røget dyrkølle med creme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Røget dyrkølle med creme, billede 4 Røget dyrkølle med creme, billede 1 Røget dyrkølle med creme, billede 2 Røget dyrkølle med creme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.røget dyrekølle
 
 Creme:
1 bdt.purløg
1 bk.brøndkarse
1 bdt.dild
2 æg
0.5 spsk.dijonsennep
20 g.smør
1.5 dl.piskefløde
0.25 saften heraf
 salt
 peber
 
 Anretning:
1 hovedesalat
4 tomater
 
Opskrift:
Creme:
Purløg, brøndkarse og dild skylles og hakkes meget fint.

Æg og den franske sennep piskes sammen.

Smøren smeltes på panden, hvorefter æggemassen hældes i og stivner ved svag varme, mens de røres uafbrudt.

Fløden røres i mens der varmes op til lige under kogepunktet. Tilsæt derefter de hakkede krydderurter og citronsaften, salt og peber.


Anretning:
Salaten snittes groft og lægges i bunden af en tallerken. Tomaterne skæres i skiver og rettes an på salatens ene side. De tynde skiver røget dyrekølle rettes an på modsatte side.

Æggecremen serveres ved siden af, lun eller kold, ale efter smag. Server evt. lun valnøddebrød til.


karakterer:
Opskriften er vist 127540 gange,
og udskrevet 4038 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Eva Kragelund   -  2021-11-28 20:24:27
Mums siger jeg bare

Conny  -  2011-06-08 00:33:15
Røget svinemørbrad er billigere, og med et stykke eller 3 flutes eller pasta i ovennævnte sovs - perfekt. Bruger dog kun en halv creme fraice - uden det når kogepunktet. Røget mørbrad fåes til ca. 35-40 kr. og det bruges ikke det hele, når det er i supertynde skiver med revet pebberrod ovenpå. Mums.

  -  2009-09-17 22:52:16
Jeg kunne også godt tænke mig at vide om cremen kan laves i forvejen og lunes inden servering?

momsemor  -  2007-12-18 23:45:01
Er det muligt at lave cremen nogle timer før den skal spises og evt. lune den?

Iben  -  2007-10-25 20:25:18
Perfekt til alt røget kød

Elisa  -  0000-00-00 00:00:00
Har brugt røget lammekølle istedet. Cremen var fantastisk hertil også.