Fransk kirsebær dessert - Clafoutis

Fransk kirsebær dessert - Clafoutis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :


Fransk kirsebær dessert - Clafoutis, billede 4 Fransk kirsebær dessert - Clafoutis, billede 1 Fransk kirsebær dessert - Clafoutis, billede 2 Fransk kirsebær dessert - Clafoutis, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kirsebær, friske søde Søde kirsebær og moreller er næsten det samme, søde kirsebær er en smugle mindre end moreller.

Udstenet vægt
   
45 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
120 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 nip Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
2 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Skyl kirsebærrene og fjern evt. stenene (Lad dem dryppe af i en sigte).

Slå æggene ud i en kop, og derefter ned i en skål. Pisk dem med sukkeret, mel og salt. Tilsæt mælken og rør det til en jævn dej.

Smør et ovnfast fad og læg kirsebærrene i. Hæld dejen over bærrene. Bag desserten i en 225 grader C. alm. ovn i 25 minutter.

Drys derefter med flormelis og sæt fadet et øgeblik i ovnen, til sukkeret er smeltet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (21 stemmer)

Opskriften er vist 77802 gange,
og udskrevet 1129 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6866 (1634 kcal)
KJ pr. Pers. 1144 (272 kcal)
Vægt ialt 1311 gram
Vægt pr. Pers. 218 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 523 KJ (124 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 4.2 gram
Kulhydrat 17.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lillie  -  2008-07-21 16:15:19
det er en god opskrift den smager himmelsk. den er let at lave og den er meget diskret. prøv den for den er god.

Claus  -  2008-06-25 12:54:00
ja ja jeg lavede den og tog den ud a ovnen var den meget hævet, men det mest mærkelige er at den havde konsistens som en tyk buding... hvad har jeg gjort forkert? givet den for lidt tid eller brugt en for lilleform i forhold til de 25 min. jeg skulle give den?

Peter St.,  -  2007-08-04 17:37:31
Mine piger og jeg har lavet kagen nogle gange. Brug også 2 tsk. vanille i dejen og kom kun lidt flormelis over kagen. Brug flødeskum eller creme fraiche til kagen.

Emilie  -  2007-03-03 12:35:17
PyhFor det første vil jeg lige sige at jeg fulgte opskriften præcist som den står... men alligevel blev kagen bare mislykked... kirsebærene mistede alt smagen og blev overdynget med sukker...