| |
|
Engelsk kirsebærkage
Engelsk kirsebærkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
175 | g. | smør175 g. smør | 175 | g. | sukker175 g. sukker | 3 | | æg3 æg | 250 | g. | hvedemel250 g. hvedemel | 2 | tsk. | bagepulver2 tsk. bagepulver | 2-3 | spsk. | kakao2-3 spsk. kakao | 380 | g. | henkogte kirsebær380 g. henkogte kirsebær | 50 | g. | valnødder50 g. valnødder | | | | | | Glasur: Glasur: | 2 | dl. | flormelis2 dl. flormelis | | | kirsebærsaft kirsebærsaft | | | |
| |
Kom kirsebærrene i en sigte til afdrypning. Gem saften til kagen.
Rør den blødgjorte smør let og luftig med sukker.
Rør æggene i et af gangen.
Bland mel med bagepulver og kakao og sigt det i æggemassen.
Hæld 3/4 dl kirsebærsaft i.
Halver kirsebærrene og kom dem i dejen med groft hakket valnødder.
Bland alle tingene sammen.
Hæld dejen i en smurt kageform eller springform.
Kagen bages ved 160 grader C. alm. ovn i ca. 1 1/4 time.
Kagen skal afkøles før den vendes ud af formen.
Drysses med sigtet flormelis eller smøres med glasur.
Glasur:
Flormelis og lidt kirsebærsaft eller vand røres sammen.
Pyntes med lidt hele bær.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
4
(10 stemmer)
Opskriften er vist 32245 gange, og udskrevet 522 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Line - 2013-07-24 17:51:44 Lyder lækkert :3
Missy - 2011-07-20 22:59:30 Jeg bagte denne kage i dag, og den er utrolig lækker. Kan klart anbefales til alle.
|
|