Italiensk frugtsalat (Macedonia di frutta)

Italiensk frugtsalat (Macedonia di frutta), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugtsalat

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 banan
3 mandariner
1 skiveAnanas, frisk
1 appelsin
1 rødt sprødt æble
12 storeblå eller grønne druer
2 dl.vand
200 g.sukker
2-3 spsk.abrikosbrandy, kirsch eller hvidvin
 evt. vaniljeis
 
Opskrift:
Vask æble og druer. Skær æblet i kvarter med skrællen på. Skær kernehuset ud og skær æblekvarterne i tern på ca. 2,5 cm. Del druerne og fjern kernerne. Skræl bananen og skær den i 'tern'. Skær ananasen i tern. Pil mandariner og appelsinen og del dem i både. Del bådene i to. Det kan være en god ide at skære skrællen af appelsinen ved først at skære top og bund af den og derefter skære skrællen af i buede snit fra top til bund helt ind til det bare kød. Derefter skæres frugtkødet ud mellem lamellerne og deles i to. Læg al frugten i en glasskål. Kog sukker og vand til en tyk sirup, som dog ikke må tage farve. Lad den køle af og smag den til med likør, kirsebærbrændevin eller hvidvin. Hæld den kolde lage over frugten og lad den trække et par timer i køleskab. Tilsæt evt. mandelsplitter til sidst. Server evt med vaniljeis.





karakterer:
Opskriften er vist 26290 gange,
og udskrevet 517 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-11-20 12:52:49
Virkelig god og sundt frugtsalat.

  -   2005-01-01 01:01:01
Øhhh- den funker ikke rigtigt! Hvuis man laver lagen som beskrevet står man med en stor kold bolcheklump til sidst. Mon ikke 200 gr. sukker er alt for meget (?)