Frugtsuppe med mynte
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Vask alle frugterne og bærrene. Skræl appelsiner og citroner med en skrællekniv. Tag halvdelen af hver af de to slags skræller og skær dem i tynde stave (a la julienne).
Skær de 2 appelsiner i både. Pas på, at der ikke går noget af saften til spilde. Pres saften af ½ citron.
Skræl ingefæren og skær den i tynde stave eller riv den.
Læg appelsin-, citron- og ingefærstavene i en kasserolle, og hæld koldt vand over. Kasserollen varmes op, og det hele koges i 1 minut. Si derefter vandet fra og afkøl straks stavene under vandhanen. Begynd forfra og tilsæt nogle dråber citronsaft, 2-3 spiseskefulde appelsinsaft, sukker og salt i vandet; lad det koge for svag varme indtil væsken er kogt fra (pas på, at det ikke bliver til karamel!). Imens tages stilkene af jordbærrene, ferskner og nektariner skrælles og kirsebærrene udstenes. Varm vinen op med vanillesukker, kanel, og de resterende citron- og appelsinskræller. Lad det koge i 10 minutter ved svag varme. Tilsæt jordbær og kirsebær, hvorefter det tages af ilden og afkøles. Skær ferskner og nektariner i tynde både. Fordel frugterne og den kogte saft i fire dybe tallerkener, som derefter sættes i køleskabet i et døgn. Lige før serveringen pyntes tallerkenerne med de tynde strimler af appelsin- og citronskræl og ingefær samt nogle mynteblade. |
|
Opskriften er vist 18687 gange,
og udskrevet 209 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.1 (25 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne