Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kirsebærkage II

Kirsebærkage II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Kirsebærkage II, billede 4 Kirsebærkage II, billede 1 Kirsebærkage II, billede 2 Kirsebærkage II, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.søde kirsebær
250 g.blødt smør
500 g.sukker
4 æg
450 g.hvedemel
50 g.kakao
4 tsk.bagepulver
4 tsk.vanillesukker
1.5 dl.yoghurt naturel
2.5 dl.mælk
2 spsk.kartoffelmel
 
 Pynt:
 Flormelis
 


Opskrift:

Bagetid:
Ca. 1 time og 10 min. ved 175°.

Skyl kirsebærrene og fjern sten og eventuelle stilke. Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig. Bland mel, kakao, bagepulver og vanillesukker. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med yoghurt (evt. yoghurt med kirsebær) og mælk. Bland de udstenede kirsebær med kartoffelmel og vend dem forsigtigt i dejen.

Beklæd en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kirsebærkagen midt i ovnen. Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.

Tips:

Kagen kan også tilberedes med 375 g syltede, afdryppede kirsebær eller amarenakirsebær. Med amarenakirsebær kan man servere kagen til dessert - ledsaget af fx vanille flødeis eller flødeskum. Kagen kan også bages helt uden kirsebær.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (169 stemmer)

Opskriften er vist 31786 gange,
og udskrevet 551 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Inge Christoffersen  -  2018-07-23 08:49:51
Man kan også lave kagen med glutenfri mel, hvis man tilsætter 1-2 tsk HUSK. Min oplevelse var også, at der kunne bruges dobbelt så stor bradepande. Selvom jeg lavede halv portion dej, så brugte jeg stadig samme størrelse som i opskriften.


Laura  -  2017-08-13 16:00:11
Vi har brugt hindbær fra frost i stedet for kirsebær, det er super lækkert :)


Per  -  2014-06-28 17:10:55
Synes det er meget dej til 22*30 form, vi bagte den i stor bradepande, den fra ovnen, og her skulle kagen have noget mindre, vi gav den 15 minutter mindre, måske endnu mindre er nok