Kirsebærkage 02

Kirsebærkage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Kirsebærkage 02, billede 4 Kirsebærkage 02, billede 1 Kirsebærkage 02, billede 2 Kirsebærkage 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 æg, delte
150 g.sukker
2 tsk.vanillesukker
50 g.hvedemel
50 g.maizenamel
1.5 tsk.bagepulver
4 spsk.kakao
 
 Fyld:
400 g.udstenede kirsebær
4 dl.piskefløde
 evt. 2 spsk kirsebærlikør
 
 Pynt:
 Chokoladekrymmel
 cocktailbær
Opskrift:
Pisk æggeblommerne, vanillesukker og sukker til let skum. Sigt mel, bagepulver, maizenamel og kakao sammen. Pisk æggehviderne stive. Æggehvidemassen vendes i æggeblommemassen. Drys melblandingen i lidt efter lidt og rør det hele forsigtigt sammen. Fyld massen i en springform (22 cm). Glat overfladen med en dejskraber og bag kagen i en forvarmet ovn på midterste ovnrille ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 35-40 min.


Den afkølede kage tages ud af formen og skæres igennem. De afdryppede kirsebær fordeles på den ene bund. Stænk evt. bunden med lidt af saften.

Pisk fløden til skum og tilsæt evt. 2 spsk. kirsebærlikør. Fordel 2/3 af flødeskummet over kirsebærrene, læg den anden bund over. Resten af flødeskummet smøres på toppen og kanten af kagen. Drys chokoladekrymmel på kagen og pynt med cocktailbær.


karakterer:
Opskriften er vist 27033 gange,
og udskrevet 242 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu